Увага: екоцид в Україні!

golovnaЖертвами військової агресії Росії в Україні є не тільки люди, а й українське довкілля, яке безжально знищується країною-терористом. Війська окупантів намагаються максимально завдати шкоди нашій державі. Це стосується не лише інфраструктури та економіки. Загарбники цілеспрямовано погіршують стан довкілля та знищують українську природу. Такі дії підпадають під визначення поняття «екоцид» і заборонені міжнародним правом.

Згідно зі статтею 441 Кримінального кодексу України, екоцид – це масове знищення рослинного, тваринного світу, отруєння атмосфери, водних ресурсів, а також вчинення інших дій, що можуть спричинити екологічну катастрофу. Також такі дії є порушенням Статуту ООН та частини третьої статті 38 Протоколу Женевської конвенції, якою заборонено застосовувати методи або засоби ведення воєнних дій, які мають на меті завдати або завдадуть широкої, довгочасної та серйозної шкоди природному середовищу.

До переліку екозлочинів Росії в Україні відносять: надзвичайні ситуації, пов’язані з підривами, бомбардуванням складів паливно-мастильних матеріалів, сховищ нафтопродуктів, підприємств, які можуть використовувати небезпечні та/або хімічні речовини у виробництві; руйнування очисних або гідротехнічних споруд; пошкодження ґрунтового покриву, горіння, рубка лісів – особливо на територіях природо-заповідного фонду; забруднення атмосферного повітря, ґрунтового покриву; наражання на ядерну небезпеку.

Росія має нести відповідальність за злочини проти довкілля. На сьогодні українські державні органи, волонтери, активісти, громадяни активно працюють над фіксацією та документацією екоциду на нашій території. Ці матеріали будуть покладені в основу визначення масштабів, вартості збитків, завданих унаслідок військової агресії, а також розслідування Міжнародного кримінального суду щодо воєнних злочинів та злочинів проти людства, довкілля, здійснених на території України.

Природа України – це безцінний скарб і сила нашого народу! Зупинити екологічний геноцид зможемо лише спільними зусиллями!

Із більш детальною інформацією щодо екоциду Росії в Україні, можна ознайомитися на офіційному сайті комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти у рубриці «Вчимося в умовах воєнного стану» (підрубрика «Поради методистів навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку»).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO