Обласний семінар «Методичні аспекти формування знань про історичну особистість в учнів на уроках історії»

golovnaВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2021 рік, 12 жовтня відбувся обласний семінар  «Методичні аспекти формування знань про історичну особистість в учнів на уроках історії» для вчителів громадянської та історичної освітньої галузі.

У заході взяли участь методисти навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та вчителі історії закладів загальної середньої освіти області.

Третьякова О.В., методист з історії Сумського ОІППО, наголосила на методичних аспектах формування знань про історичну особистість в учнів на уроках історії у закладах загальної середньої освіти; акцентувала увагу на ролі жінки у житті нації та творенні держави.

Кононенко  О.В., методист з української  мови та літератури, зарубіжної літератури Сумського ОІППО висвітлила питання щодо формування неупередженого ставлення до історичних діячів через використання творів літератури на уроках історії.

Сердюк О.П., завідувач навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО акцентувала увагу на формуванні в учнів уміння сприймати соціокультурний  аспект історичної постаті через засоби мистецтва.

Досвідом роботи щодо формування знань про історичну особистість в учнів на уроках історії поділилися вчителі:

Олійник О.В., учитель  історії Охтирської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Б.Д. Антоненка-Давидовича Охтирської міської ради – «Вивчення життєдіяльності особистості як один із напрямів формування історичної компетентності учнів»

Калашник Т.О., учитель історії Сумської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 м. Суми – «Особа в історії. Штрихи до портрета: краєзнавчий аспект»;                   

Білоус Н.І., учитель історії Краснопільської гімназії Краснопільської селищної ради – «Роль особистості у формуванні процесів державотворення в Україні на уроках історії»

По завершенню заходу учасникам було надано методичні рекомендації.

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO