Обласний семінар заступників директорів з навально-виховної роботи

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2018 рік, 21.02.2018 на базі комунальної установи Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15 ім. Дм. Турбіна м. Суми Сумської області відбувся обласний семінар для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти «Роль методичних об’єднань у формуванні професійної компетентності педагогічних працівників».

Учасники семінару – 39 заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти районів, міст Сумської області. Із них – 17 заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів освіти, що підпорядковані відділам освіти об’єднаних територіальних громад.

Захід відкрила методист з управлінської діяльності Сумського ОІППО Іващенко І.І., яка ознайомила присутніх із планом роботи семінару та виступила з доповіддю «Актуальні аспекти діяльності методичних об’єднань».

Заступників директорів з навчально-виховної роботи заходу привітала директор комунальної установи Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15 ім. Дм. Турбіна Замятіна Р.В., яка розповіла про творчі успіхи педагогів закладу, побажала учасникам семінару плідної та конструктивної роботи.

Під час пленарної частини обласного семінару досвідом роботи з організації діяльності предметних методичних об’єднань поділилися з колегами: Самоніна О.Б., заступник директора з навчально-виховної роботи, у виступі «Роль діяльності предметних методичних об’єднань у професійному зростанні педагогів»; Талдикіна Т.М., заступник директора з навчально-виховної роботи, у виступі «Професійна компетентність педагога – запорука успішності учнів». Завершилася пленарна частина семінару виступом Буряченко С.І., керівника методичного об’єднання вчителів української мови та літератури, з питання «Планування роботи шкільного методичного об’єднання».

Діяльність шкільних методичних предметних об’єднань було представлено на заході цікавими, змістовними методичними надбаннями педагогів. Так, учасники заходу здійснили віртуальну екскурсію до шкільного літературно-краєзнавчого музею «Письменники Сумщини» (завідувач музею – Гончаренко С.О., учитель української мови та літератури). Члени шкільного наукового товариства «Пошук», зокрема літературознавчої секції «Фольклорознавство», запросили учасників обласного семінару на захист інтегрованого проекту «Весілля як вид народної драми» (керівники проекту – Буряченко С.І., Сергієнко Н.В., учителі української мови та літератури). У рамках семінару заступники директорів з навчально-виховної роботи ознайомилися з особливостями освітнього процесу в початковій школі за навчальним проектом «Розумники» і відвідали урок з математики в 1 класі вчителя початкових класів Литвиненко О.Г. з теми «Додавання й віднімання в межах 10». Учитель основ здоров’я Горєла Т.М., керівник Школи сприяння здоров’ю, представила учасникам семінару створену в закладі модель комплексного здоров’яформуючого простору в освітньому процесі.

На занятті Школи педагогічних ініціатив заступники директорів стали безпосередніми учасниками методичних майстер-класів: «Кейс-технології в освітньому процесі» (Гончаренко С.О., учитель української мови та літератури), «Інтерактивні форми і методи навчання – нові можливості для освіти» (Кузнєцова Л.М., керівник методичного об’єднання вчителів зарубіжної літератури), «Формування в учнів позитивної мотивації здорового способу життя» Лук’янова Н.С., учитель реабілітаційної культури). Під час виступу Афанас’євої О.В., учителя інформатики, з теми «ІК-компетентності педагога: хмарні технології» учасники заходу мали нагоду ознайомитися з досвідом використання вчителями школи в освітньому процесі хмарних сервісів.

У рамках обласного семінару працювала творча локація «Методичний портал».

Проведені заходи сприяли формуванню в заступників директорів з навчально-виховної роботи управлінських і методичних компетентностей щодо ефективних підходів до організації й планування роботи шкільних методичних об’єднань, використання нетрадиційних форм методичної роботи, спрямованих на удосконалення й підвищення професійної майстерності педагогів, активізацію їхнього творчого потенціалу, формування здатності до швидкої адаптації в умовах реформування української школи.

За підсумками роботи обласного семінару учасникам надано методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO