Формування навчально-пізнавальної компетентності учнів на уроках географії та в позакласній роботі з економіки

на головну resВідповідно до плануроботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2016 рік, 20-21 квітня 2016 рокуна базі Кролевецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 та Кролевецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Кролевецької районної ради відбувся обласний семінар учителів географії та економіки «Формування навчально-пізнавальної компетентності учнів на уроках географії та в позакласній роботі з економіки».

Мета заходу – пошук нових підходів, методів, прийомів навчання; поширення передового педагогічного досвіду; розробка практичних рекомендацій застосування новітніх технологій у формуванні навчально-пізнавальної компетентності учнів.

У заході взяли участь учителі географії та економіки з Білопільського, Буринського, Глухівського, Конотопського, Краснопільського, Кролевецького, Липово-Долинського, Путивльського, Середино-Будського, Тростянецького, Шосткинського районів та міст Глухів, Конотоп, Лебедин, Суми, Шостка (у загальній кількості 19 осіб).

Привітав учасників семінару Масалига С.В., начальник відділу освіти Кролевецької райдержадміністрації.

Ознайомив учасників з програмою роботи, виступив з доповіддю «Формування навчально-пізнавальної компетентності учнів на уроках географії та в позакласній роботі з економіки» Попов В.Д., методист географії та економіки Сумського ОІППО.

У ході проведення семінару презентовано досвіди роботи:
Шепетун О.В., учителя географії Кролевецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 Кролевецької районної ради, – «Сучасні форми роботи з обдарованими дітьми на уроках географії та в позакласний час»; Мамай В.Ф., учителя економіки Кролевецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Кролевецької районної ради, – «Формування економічної компетентності старшокласників шляхом впровадження інноваційних проектів у позакласній роботі».

Учасники семінару ознайомились з діяльністю районної громадської організації «Федерація дебатів України» (керівник Петрова О.І) та відвідали позакласний захід, який проводився у формі дебатів «Дебати – рольова гра як освітня технологія».

Зацікавленість в учасників обласного семінару викликали виховні заходи, запропоновані учителями: географії – Шепетун О.В. («Захоплюючі лабіринти географії»), економіки – Мамай В.Ф. («До банку їде ревізор»).

Шкільний клуб підприємництва «Друга хвиля» Кролевецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Кролевецької районної ради запропонував гостям свій досвід участі у польсько-українському проекті «Шкільна академія підприємництва».

Окрім того, учасники семінару здійснили екскурсії до Кролевецької районної станції юних натуралистів, ботанічної пам’ятки природи
«Яблуня-колонія», музею Кролевецького рушника.

За результатами роботи обласного семінару учасники отримали методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO