10 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПРАВ ЛЮДИНИ

Network LogoНині Україна йде шляхом побудови правової держави. У цей період важливим є формування в учнів нового правового мислення, набуття знань про життєво необхідні закони й уміння використовувати їх у повсякденному житті. Отже, учні не повинні бути осторонь, оскільки молодь – це та сила, яка в змозі здійснити перетворення на краще та забезпечити майбутнє держави. Нормативно-правові акти створюються не для юристів, а для всіх нас, і тому кожен має право звертатися до них.

10 грудня святкують Міжнародний день прав людини. Запровадження єдиної міжнародної системи захисту прав людини є одним із найважливіших завдань створеної після завершення Другої світової війни Організації Об’єднаних Націй. Наріжним каменем у побудові системи захисту прав людини стало прийняття Загальної декларації прав людини.

Головна мета Міжнародного дня прав людини – торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню один до одного. Сьогодні серед основних заходів, присвячених цьому дню, можна назвати засідання круглих столів,  тренінгів, лекції з питань дотримання прав людини.

Декларація прав людини не є міжнародним договором, а була прийнята і схвалена Резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй. Ця Декларація не обов’язкова до виконання державами і з формально-юридичної точки зору не є тим жорстким правом, яке зобов’язує державу діяти в певний спосіб. Незважаючи на це, Декларація визнається універсальним і ефективним механізмом та інструментом захисту прав людини в світовому масштабі. На сьогодні Декларація перекладена на 360 мов, а на її основі розроблено понад 80 міжнародних договорів. Головне призначення Декларації в тому, щоб домогтися визнання державами прав людини і ввести ідею та принципи прав людини в національні конституції та закони всіх держав.

Сила декларації в тому, що в ній уперше комплексно сформульовані всі основні права і свободи та обґрунтовується необхідність їхнього захисту.

Життя інколи подає нам такі уроки, що ми волею – неволею починаємо відстоювати свої права. Тому важливо сьогодні знати кожному хоча б ази правової абетки для захисту своїх прав.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO