Розв’язування задач з астрономії як шлях формування предметних компетентностей учнів

на головну resultВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2015 рік, 1 жовтня 2015 року на базі Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка відбувся обласний семінар-тренінг «Розв’язування задач з астрономії як шлях формування предметних компетентностей учнів».

Метою заходу було – систематизувати знання вчителів фізики щодо типів задач з астрономії та ознайомити з методами розвʼязування завдань ІІІ та ІV етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії.

На заході були присутні представники Білопільського, Буринського, Глухівського, Краснопільського, Кролевецького, Липоводолинського, Недригайлівського, Сумського районів та міст Конотоп, Лебедин, Шостка, Суми у загальній кількості 30 осіб.

Відкрила обласний семінар методист фізики Сумського ОІППО Карпуша В.М., яка розповіла про складові предметної компетентності з астрономії. Також ознайомила присутніх з типами якісних задач та здійснила аналіз завдань туру віртуальних спостережень ІІІ та ІV етапів Всеукраїнської олімпіади з астрономії. Особливості виконання експериментальних завдань були показані на прикладі роботи з фотографіями аналеми.

Під керівництвом старшого викладач кафедри фізики та методики навчання фізики СумДПУ ім. А.С. Макаренко Кравченко В.О. учителі астрономії виконали низку олімпіадних задач з застосуванням ІІІ закону Кеплера, здійснили аналіз варіативності їх розвʼязання.

Учасників семінару також зацікавив досвід роботи Шевченко І.О., учителя фізики Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 27
щодо використання задач з астрономічним змістом на уроках фізики в 7-ому класі за темою «Механічний рух».

Учасникам надані методичні рекомендації щодо формування предметної компетентності учнів у процесі розвʼязування задач з астрономії.

 DSC0447 result  DSC0453 result

 DSC0457 result  DSC0462 result

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO