Святкуємо Міжнародний день рідної мови. Лінгвістична студія «Було – стало (зміни в Українському правописі)»

головну 1Будь-яка літературна мова розвивається і змінюється, а правопис має відображати насамперед її сучасний стан. Реагуючи на виклики мовної практики, український уряд схвалив нову редакцію Українського правопису.

З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови працівники навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО 21.02.2020 р. взяли участь у засіданні  лінгвістичної студії «Було – стало (зміни в Українському правописі)».

Вітаючи своїх колег зі святом, Удовиченко І.В., проректор з науково-педагогічної та методичної роботи Сумського ОІППО, доктор педагогічних наук, доцент, наголосила на важливості теми засідання.

У рамках заходу Шерстюк Л.М., методист з української мови та літератури навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, акцентувала увагу присутніх на основних новаціях застосування норм і правил нової  редакції Українського правопису-2019 у науковій та професійній діяльності. Окрім того, учасники студії обговорили питання щодо написання запозичених слів, нових власних назв, уживання фемінітивів та варіантні доповнення до уніфікованої орфографічної норми.

Шановні колеги! Плекаймо своє слово, надихаймося ним, одухотворюймося рідним українським!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO