Нові вимоги до компетенцій керівників шкіл в Україні

01 resultНові вимоги до компетентностей керівників опорних шкіл в Україні обговорювались в ході Міжнародної конференції «Нова українська школа: компетентності лідерства та менеджменту керівників опорних шкіл для підвищення якості освіти», яка відбулася 5 листопада 2019 року у Києві за сприяння Міністерства освіти і науки України, Посольства Австрії в Україні та Австрійського координаційного центру у сфері освіти, науки і культури «КультурКонтакт» Австрія. Від КЗ СОІППО в конференції приймала участь Світлана Панченко, проректор інституту.

У конференції взяли участь освітяни з різних регіонів України. Окрім керівників опорних шкіл Сумської області до участі у конференції долучились також директор департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторія Гробова, начальники відділів освіти райдержадміністрацій та ОТГ.

Виступи на пленарному засіданні конференції базувалися на теоретичних, інформаційно-аналітичних та навчально-методичних матеріалах, розроблених учасниками українсько-австрійського проекту «Нові вимоги до компетенцій керівників шкіл в Україні» (2016–2018) з метою допомоги керівникам закладів загальної середньої освіти у розвитку компетентностей, затребуваних в умовах реформування школи.

Під час проведення секційних засідань українські і австрійські фахівці, учасники проекту «Компетентності лідерства та менеджменту для розвитку якості освіти опорних шкіл», обмінювалися досвідом освітньої та управлінської діяльності й спільно працювали над пошуком оптимальних шляхів реалізації нових компетентностей директорів опорних шкіл у практиці управління цими закладами освіти, а також оновлення змісту чинних освітньо-професійних програм підготовки та підвищення кваліфікації керівників закладів загальної середньої освіти і приведення їх у відповідність до вимог нової української школи. Зазначалося, що опрацьовані учасниками проекту навчальні модулі інтегровано до структури змісту курсів підвищення кваліфікації фахівців освітньої галузі в ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України, а також до змісту освітніх програм КЗВО «Одеська академія неперервної освіти», ряду інших інститутів післядипломної освіти.

Проблемні запитання, інформація для роздумів, практичні завдання, опрацьовані у ході роботи круглих столів та висновки конференції можуть бути використані педагогічними і науково-педагогічними працівниками закладів післядипломної освіти при підвищенні кваліфікації керівників шкіл і при організації їх неформальної та інформальної освіти, а також викладачами закладів вищої освіти при проведенні інтерактивних занять і тренінгів з магістрами спеціальності «Управління навчальним закладом».

Подібні конференції є корисними для керівників і працівників закладів загальної середньої, вищої та післядипломної освіти, освітніх установ та організацій, слухачів курсів підвищення кваліфікації, студентів закладів вищої освіти, державних службовців, наукових працівників, усіх, хто зацікавлений у приведенні компетентностей керівників закладів загальної середньої освіти України у відповідність до вимог нової української школи.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO