Готуємо вчителів з питань репродуктивного здоров’я учнівської молоді

1 resultАктуальність статевого виховання в освіті зумовлена прискореним психосексуальним розвитком дітей (їх акселерація), недостатнім рівнем обізнаності учнів з питань статевого дозрівання. Тому проведення 30 жовтня 2019 року семінару-тренінгу для вчителів основ здоров’я Сумської області «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» є своєчасним та необхідним поступом до реалізації означеної проблеми в освіті.

Організатором та тренером семінару була доцент кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидат педагогічних наук Валентина Успенська.

Проведення семінару стало можливим завдяки ресурсній підтримці Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» та Інституту ЮНЕСКО з інформаційних технологій в освіти (ІІТО ЮНЕСКО) у вигляді посібника для тренера «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» та посібника для проведення інтерактивних занять «Здоров’я молоді та його складові». Видання, які безкоштовно отримали педагоги, стануть їм у нагоді для проведення занять з питань здорового способу життя, збереження статевого та репродуктивного здоров’я, формування усвідомленої поведінки, закладання основ відповідального батьківства.

Посібники є актуальними за змістом та своєчасними з огляду на відсутність системних здоров’яспрямованих навчальних занять із учнями 10 – 11 класів. Методика запропонованих у посібнику вправ базується на міжнародних рекомендаціях щодо створення комплексних програм зі статевого виховання (ВООЗ, ЮНЕСКО, ЮНЕЙДС). Видання мають гриф Міністерства і освіти України для використання в освітньому процесі.

У зворотньому зв’язку за результатами тренінгу та під час вихідного анкетування кожна із 31 учасниць тренінгу дали позитивні відгуки про проведене навчання та отримані посібники. Цінними в посібниках є достатня кількість інформації для проведення ефективних занять, системність подання вправ, наявність масиву ситуаційних завдань до різних життєвих тем. Матеріали посібників викладено актуально і доступно до вікових потреб учнів.

Усі учасниці семінару-тренінгу по його закінченню отримали сертифікати, який дають право на використання посібників у освітньому процесі.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO