Семінар-тренінг з використання посібників здоров’яспрямованого змісту під егідою ЮНЕСКО

golovna resultБлагодійний Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» за підтримки Інституту ЮНЕСКО з інформаційних технологій в освіти (ІІТО ЮНЕСКО) та Міжнародної федерації планування сім’ї / IPPF сприяли продуктивній зустрічі вчителів біології та основ здоров’я Сумщини на семінарі-тренінгу 21-22 березня 2019 року. Тема заходу – використання посібника для тренера «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» та посібника для проведення інтерактивних занять «Здоров’я молоді та його складові». Тренери – доценти кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидати педагогічних наук Валентина Успенська та Лідія Коростіль.

Упровадження посібників, які мають необхідні схвалення Міністерства освіти і науки України, та які отримав кожен учасник, а це 23 педагоги Сумської області, здійснюється з метою проведення занять з питань здорового способу життя, збереження статевого та репродуктивного здоров’я, формування усвідомленої поведінки, закладання основ відповідального батьківства.

Актуальність статевого виховання в освіті зумовлена прискореним психосексуальним розвитком дітей (їх акселерація), недостатнім рівнем обізнаності учнів з питань статевого дозрівання. Рівень статевої культури молоді потребує удосконалення, що допоможе подолати недостатність знань та навичок відповідальної та безпечної поведінки, ефективної комунікації, обізнаності щодо правових питань, пов’язаних з репродуктивним здоров’ям. Необізнаність та відсутність потрібних навичок нерідко призводить до негативних наслідків підліткової вагітності (її рівень в Україні у кілька разів вищий за європейський), поширення серед молоді захворювань на інфекції, що передаються статевим шляхом та ВІЛ.

Посібник «Здоров’я молоді та його складові» призначений для вчителів з основ здоров’я 8-9 класів, класних керівників старших класів для посилення їхньої спроможності використовувати інтерактивні методи під час уроків та виховних заходів.

Методика запропонованих у посібнику вправ базується на міжнародних рекомендаціях щодо створення комплексних програм зі статевого виховання (ВООЗ, ЮНЕСКО, ЮНЕЙДС).

У зворотньому зв’язку за результатами тренінгу та під час вихідного анкетування учасники дали позитивні відгуки про проведене навчання та отримані посібники. Цінними в посібниках є достатня кількість інформації для проведення ефективних занять, системність подання вправ, наявність масиву ситуаційних завдань до різних життєвих тем. Матеріали посібників викладено актуально і доступно до вікових потреб учнів.

Усі учасники (учасниці) семінару-тренінгу по закінченню заходу отримали сертифікати, який підтверджують право на використання посібника в освітньому процесі.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO