Гра по-новому, навчання по-іншому в освітньому просторі Нової української школи

golovna resultЗа ініціативи та сприяння директора Департаменту освіти та науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторії Гробової 20-21 лютого 2019 року на базі КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Оленою Шуляк, тренером the LEGO Foundation, проведено цикл безкоштовних тренінгів «Гра по-новому, навчання по-іншому».

Учасники тренінгу – учителі, які працюють у перших класах із використанням ігрових наборів LEGO на уроках у початковій школі в умовах впровадження нового Державного стандарту. До роботи долучилися директор Департаменту освіти та науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Світлана Панченко, методисти органів управління освітою.

Тренер the LEGO Foundation розкрила педагогам характеристики гри її розвиваючий та освітній потенціал, познайомила з методиками ігрового та діяльнісного навчання.

У ході тренінгу з вчителями м. Сум та Сумського району, Бездрицької сільської ради, Миколаївської сільської ради, Нижньосироватської сільської ради, Степанівської селищної ради, Хотінської селищної ради відбувалося знайомство з методикою використання ігрових наборів «Шість цеглинок» та LEGO Play box як практичними інструментами і дієвими засобами, які дають змогу реалізувати підхід «навчання через гру» та «навчання через діяльність» у початковій школі.

Тренінг практикоорієнтований, кожен педагог мав можливість практично засвоювати вправи методики «Шість цеглинок», зрозуміти, що спектр використання ігрових наборів LEGO під час освітнього процесу невичерпний, а кожна гра-завдання – це не фіксований набір інструкцій, а відкрита система, яка стимулює учня робити відкриття, досліджувати, експериментувати, ставити цілі та розробляти план дій, шукати власні відповіді на проблемні ситуації, творити.

Учасники тренінгу усвідомлювали як саме дана методика сприяє не лише розвитку компетентностей учнів початкової школи, а і становленню педагога нової школи, який прагне відійти від педагогіки копіювання, шаблонування і однієї правильної відповіді, відійти від ролі педагога виконавця до ролі педагога дизайнера.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO