Краєзнавча робота як один із аспектів формування сучасної моделі випускника – патріота України

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського ОІППО на 2018 рік, 27 квітня 2018 року на базі Великописарівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу І.М. Середи Великописарівської районної ради відбувся регіональний семінар «Краєзнавча робота як один із аспектів формування сучасної моделі випускника – патріота України», за модераторства Третьякової О.В., методиста з історії навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся начальник відділу освіти Великописарівської райдержадміністрації С. О. Дмитриченко.

Третьякова О.В., у ході роботи семінару зазначила, що краєзнавчий матеріал, як важлива складова системи знань з вітчизняної історії, надає вчителеві можливість:

на прикладі історії рідного краю показати основні тенденції економічного, соціального, політичного та культурного розвитку України;

– на основі історичних фактів конкретних подій, явищ, історичних постатей краю розкривати особливості історії рідного краю, специфіку його розвитку й характерні риси;

– здійснювати порівняльний аналіз подій і явищ місцевої історії з подіями та явищами, що відбувалися на території країни в цілому;

– сприяти вихованню патріотичних та державницьких почуттів та якостей школярів, розвитку національної свідомості.

Під час семінару вчителі історії ознайомилися з «Краєзнавчими сходинками Великописарівщини» (з досвіду роботи учителя історії Великописарівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу І.М. Середи Великописарівської районної ради, С.І. Кривонос) та роботою учнівського загону «Пошук».

Драгун З.П., керівник гурткової роботи районної станції юних натуралістів провела майстер-клас з виготовлення виробів декоративно-ужиткового мистецтва; з обрядами та народними традиціями Великописарівщини ознайомили учасників семінару: Лазарашвілі О. Г., учитель початкових класів Братеничанської філії Великописарівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу І.М. Середи, керівник гурткової роботи будинку дитячої юнацької творчості та Обідець К. О., учитель англійської мови Великописарівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу І.М. Середи, керівник гурткової роботи районної станції юних натуралістів.

За результатами роботи семінару учасники отримали методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO