Методичний порадник для методистів, які опікуються викладанням хімії в методичних кабінетах міст, районів, ОТГ

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2018 рік, 18 квітня на базі Сумського ОІППО відбувся методичний порадник з теми «Планування роботи районного(міського) методичного об’єднання вчителів хімії. Організація самоосвітньої діяльності вчителів» для методистів, які опікуються хімією в методичних кабінетах міст, районів, ОТГ.

Мета заходу – надати методичну допомогу новопризначеним керівникам методичних об’єднань, які опікуються предметом «хімія», щодо складання та реалізації плану їх методичної діяльності.

Програмою заходу було передбачено розгляд чотирьох питань: напрями методичної роботи методиста; нові можливості післядипломної освіти; організація самоосвітньої діяльності; матеріально-технічне та навчально-методичне забезпечення кабінетів природничо-математичного напряму.

З питанням щодо планування роботи методичного об’єднання вчителів хімії міста, району, ОТГ виступила Метейко А.В., методист з хімії Сумського ОІППО. Вона розглянула обов’язкові напрями роботи методиста (управлінська, організаційно-методична, інформаційно-просвітницька, експертно-діагностична, експериментально-дослідницька діяльності) та їх змістовне наповнення. Під час групової діяльності, за участі методистів, було з’ясовано особливості організації методичного об’єднання в містах, районах, ОТГ; найбільш актуальні форми роботи та специфіку їх проведення. Також методисти склали план-сітку обласних та районних заходів, яка надасть їм можливість правильно спланувати та ефективно контролювати роботу методичного об’єднання.

Логічним продовженням першого питання став виступ Панченко С.М., проректора з науково педагогічної та навчальної роботи, к.психол.н., доцента, яка донесла інформацію щодо нових можливостей післядипломної освіти педагогів Нової української школи і сучасних форм підвищення кваліфікації вчителів, які пропонує Сумський ОІППО. Підсумовуючи виступ, кожен учасник зміг зробити висновок про важливість побудови правильної траєкторії підвищення кваліфікації, відповідно до нового Закону України «Про освіту», а також про необхідність обговорення цього питання з учителями на методичних об’єднаннях.

Питання, яке розкрила Коростіль Л.А., доцент кафедри теорії і методики змісту освіти Сумського ОІППО, к.пед.н., стосувалося безпосередньо правильної, доцільної, ефективної організації самоосвітньої діяльності педагогів-предметників з боку методистів методичних кабінетів міст, районів, ОТГ. Учасники методичного порадника зрозуміли, яким чином необхідно залучати вчителів до різних форм роботи методичного об’єднання, з метою їх саморозвитку і самореалізації в рамках теми самоосвіти.

Останнім питанням, яке розглядалося під час порадника, було матеріально-технічне та навчально-методичне забезпечення кабінетів природничо-математичного напряму, під час якого Метейко А.В. довела до відома методистів основні вимоги до організації шкільного кабінету хімії та порівняла їх з кабінетами фізики, біології, географії й математики.

За підсумками роботи методичного порадника було надано методичні рекомендації та презентаційні матеріали (Метейко А.В.(1,2), Панченко С.М., Коростіль Л.А.) методистам, які опікується предметом «хімія».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO