Всеукраїнська нарада координаторів проектів здоров’язбереження

golovna res05-06 грудня 2017 року за ініціативи Міністерства освіти і науки України, Громадської організації «Дитячий фонд Здоров’я через освіту» за підтримки представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) відбулась Всеукраїнська нарада регіональних координаторів з питань адвокації, планування, впровадження, моніторингу та оцінки заходів проекту «Вчимося жити разом». У нараді взяли участь представники 24 областей України і м. Києва.

Сумську область на нараді представляли обласний координатор проекту «Вчимося жити разом» Валентина Успенська, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної та шкільної освіти Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Ніна Ганджа, провідний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

Метою наради було проаналізувати стан виконання плану дій на 2017-2018 роки з адвокації, планування, впровадження, моніторингу та оцінки заходів проекту «Вчимося жити разом» у всіх регіонах України.

У звіті про діяльність областей з провадження проекту обласний координатор В.М. Успенська закцентувала увагу на показниках Сумської області з он-лайн підготовки педагогів, здійснюваної самостійно вчителями основ здоров’я початкової та основної школи, класними керівниками 10(11) класів та іншими зацікавленими освітянами. Сумська область має четверту позицію в Україні за кількістю педагогів, які пройшли навчання.

На нараді обговорювалися питання також он-лайн підготовки педагогів з курсу «Основи здоров’язбережної компетентності». Оскільки здоров’язбережувальна компетентність в освіті є ключовою, володіння нею передбачає концепція Нової української школи, то зміст курсу, безумовно, є цікавим кожному педагогу навчального закладу. Освітяни України беруть активну участь у навчанні на он-лайн курсах «Основи здоров’язбережної компетентності». Представників Сумської області, які вже мають сертифікати про проходження цих он-лайн курсів, – 89. Зареєструвались для проходження навчання 231 педагог.

За рішенням Всеукраїнської наради, Інститутам післядипломної педагогічної освіти необхідно забезпечувати організаційно-методичну підтримку реалізації завдань з впровадження проекту «Вчимося жити разом». Департаментам освіти і науки обласних державних адміністрацій – забезпечити виконання плану заходів з реалізації проекту «Вчимося жити разом» відповідно до наказів в областях (у Сумській області від 19.05.2017 327-ОД «Про затвердження плану заходів з реалізації спільного проекту «Вчимося жити разом» у Сумській області»). На рівні закладів освіти необхідно активізувати діяльність загальноосвітніх навчальних закладів, педагогів до навчання та подальшого впровадження курсу «Вчимося жити разом» в освітній процес з основ здоров’я та виховну роботу старшої школи.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO