Зустріч освітян з Президентом України

8652Унікальну можливість почути привітання напередодні професійного свята та оцінку освітніх нововведень з уст Президента України отримали освітяни з усіх областей країни.

Делегацію від Сумщини очолив профільний заступник голови облдержадміністрації Микола Подопригора, до її складу ввійшли також директор Департаменту освіти і науки Вікторія Гробова, керівники вищих навчальних закладів, опорних шкіл і дошкільних навчальних закладів області, представники освітянських профспілок.

Глава держави Петро Порошенко обговорив із працівниками освітньої сфери з усієї України актуальні питання, наголосив, що  Закон «Про освіту» відкриває шлях до довгоочікуваної системної реформи галузі.

«Переконаний, що ви використаєте всі прогресивні норми нового Закону задля впровадження якісних змін у навчання дітей. Усіх дітей без винятку. У новому Законі закріплені імперативні гарантії навчання дітей та молоді з особливими освітніми потребами. Вони нарівні з іншими учнями в інклюзивному освітньому середовищі будуть мати можливість реалізувати свої таланти», – зауважив Петро Порошенко.

Президент відзначив важливість того, що педагоги отримали вільний вибір форм, методів і засобів навчання, що відповідають освітній програмі, в тому числі з використанням найсучасніших освітніх технологій. Учитель, викладач отримує право на педагогічну ініціативу, розроблення та впровадження авторських навчальних програм, проектів, освітніх методик і технологій.

 «Освіта – це ключ до європейського майбутнього України. Інвестиції в освіту – це не є видатки державного бюджету, а це є інвестиції, – зазначив керівник держави. – Не маю жодного сумніву, що ми виростимо нове покоління освічених українців, які прославлятимуть себе, рідний край та Україну в усьому світі».

Петро Порошенко також повідомив про заплановане подальше підвищення заробітної плати вчителів у 2018 році. Глава держави розповів, що було досягнуто домовленості і вже передбачено в проекті Державного бюджету на наступний рік виділення 520 мільйонів гривень на підвищення кваліфікації вчителів, які навчатимуть першокласників нової української школи по всій Україні.

Президент подякував вчителям за їхню працю та привітав із професійним святом. «Бути вчителем – це справжнє мистецтво. Воно потребує таланту й наполегливості, відповідальності та самопожертви», – підкреслив Президент.

 «Лише злагоджена робота всієї освітянської громади: кожного вчителя, кожного директора школи стане запорукою успішного впровадження освітньої реформи, яка наразі активно реалізується в державі. Влада Сумщини робить все можливе, щоби ця командна робота відбулася і діти нашої області мали якісну і доступну освіту», – прокоментував  за підсумками зустрічі з Главою держави Микола Подопригора.

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO