Обговорення проекту Державного стандарту початкової освіти в дії

P1012497 res11 серпня 2017 року на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулися громадські обговорення проекту Державного стандарту початкової освіти. Документ був у он-лайн диспуті на сайті Міністерства освіти і науки України, і обговорення мали на меті живе спілкування між учасниками освітнього процесу для розв’язання низки питань та тлумачення основних положень.

З вітальним словом до присутніх звернулась директор Департаменту освіти і науки Сумської ОДА В.П. Гробова. Вікторія Павлівна зазначила, що у форматі обговорень має створитися активна творча група небайдужих прогресивних освітян, яка сприятиме широкому ознайомленню та швидкому впровадженню реформ початкової освіти на місцях. Адже у обговоренні взяли участь завідувачі районними та міськими відділами освіти, керівники методичних об’єднань, представники об’єднаних громад, активна вчительська спільнота міста та області.

Від влади свою підтримку усіх освітніх процесів виразив М.А. Подопригора, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації, означивши основними пріоритетами розвитку області школу і учня. Звернувшись до учасників обговорень Микола Анатолійович закликав присутніх стати прямими та активними носіями змін на місцях, оскільки владні структури можуть бути далекими від проблем та нагальних потреб школи, а активний учитель має доносити загальну позицію до влади, та сприяти постійному поступу реформи в школі.

Загальна концепція проекту Державного стандарту початкової освіти була презентована З.В.Декуновою, і оскільки присутні були заздалегідь ознайомлені з проектом, то акцентували увагу саме на проблемних частинах документу, проте й погодилися, що сам він створений для легкого вивчення та швидкого упровадження в дію.

У форматі живої дискусії учасники дійшли до виcновку, що саме такі обговорення є реально продуктивними та сприяють глибокому розумінню з подальшим прогресивним втіленням кардинальних змін, продиктованих загальною реформою школи, на місцях. 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO