Всеукраїнський інформаційний вебінар спільно з MDSM

IMG 9527 resЗ метою збереження історичної пам’яті та поглиблення конструктивних зв’язків між Україною і Польщею, активізації просвітницької роботи задля виховання толерантності, розуміння цінності людського життя, формування компетентностей для життя у демократичному суспільстві в української молоді Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (кафедра соціально-гуманітарної освіти) зініціював та організував спільно з MDSM (Міжнародний дім зустрічей молоді у м. Освенцим, Польща) Всеукраїнський інформаційний вебінар, до якого запросив долучитись викладачів, учителів історії та суспільних дисциплін, методистів, школярів та студентів України.

Вебінар відбувся до Днів науки 18 травня. Вперше за всю історію свого існування MDSM отримав доступ до комунікування з аудиторією освітян з України. Під час заходу вони ознайомились з діяльністю MDSM і його ресурсами для досліджень історії другої світової війни та Холокосту; були поінформовані щодо того, як формуються групи для безпосередньої участі у заходах MDSM та які польські і міжнародні фонди зацікавлені у фінансуванні освітніх поїздок до Польщі; отримали відповіді на важливі для себе питання. Сайт MDSM (http://www.mdsm.pl/en/) до цього часу діє польською, англійською та німецькою мовами, але з ініціативи Сумського ОІППО зараз здійснює переклад матеріалів українською і невдовзі вони будуть доступні українським користувачам Інтернету.

Унікальною особливістю MDSM є проведення діяльності у площині теми «Освенцим як місце для навчання». Територія та історія концентраційного табору Аушвіц має особливе значення для людства як точка відліку в універсальному дискурсі про проблеми світу і систему цінностей нашого суспільства. Тому освітні програми, які пропонує MDSM для молоді, у поєднанні з великим досвідом їх реалізації для країн Європейського союзу мають незаперечну цінність. Організовуючи вебінар, ми мали на меті сприяти можливостям української молоді відвідати це історичне місце, долучитись до історичного аналізу, набути досвіду конструктивного діалогу для осмислення проблем війни, катастрофи, людяності, громадянської відповідальності.

Кафедра соціально-гуманітарних дисциплін сприяє усім зацікавленим в організації освітніх подорожей до MDSM. Контактна особа – Ніколаєнко Світлана, старший викладач кафедри (nikolaenkolana@gmail.com)

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO