Специфіка роботи з дітьми з аутичними розладами

 головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2016 рік, 26 квітня 2016 року на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний семінар для вчителів загальноосвітніх навчальних закладів з інклюзивною формою навчання та завідувачів психолого-медико-педагогічних консультацій, за темою «Специфіка роботи з дітьми з аутичними розладами».

Мета семінару – підвищення професійної компетентності педагогів щодо навчання та виховання дітей з розладами спектра аутизму.

У семінарі взяв участь 41 педагог, серед яких 12 – завідувачі психолого-медико-педагогічних консультацій.

Семінар складався з теоретичної та практичної частини. У першій (теоретичній) частині були заслухані доповіді: Прядко Л.О., к.пед.н., доцента кафедри професійної освіти та менеджменту Сумського ОІППО; Штанько І.О., завідувача Сумською районною психолого-медико-педагогічною консультацією; Калюжної Н.О., методиста з інклюзивного навчання Сумського ОІППО, Борцової М.В., старшого викладача кафедри психології Сумського ОІППО. Окрім того, усім учасникам заходу було запропоновано перегляд фрагментів фільму «Темпл Грандін» про життя відомої американської аутистки, яка, не зважаючи на діаноз, досягла результатів у житті, ставши доктором філософії, професором, автором книги «Переклад з мови тварин».

Другу (практичну) частину семінару складав виступ Марухиної І.В., завідувача навчально-методичного центру психологічної служби Сумського ОІППО з темою «Організація корекційної роботи з дітьми, які мають розлади спектра аутизму в умовах загальноосвітнього навчального закладу».

Учасники обласного заходу мали можливість ознайомитись з тематичною науково-методичною літературою.

На допомогу вчителям та завідувачам психолого-медико-педагогічних консультацій було надано електронну версію матеріалів, використаних на семінарі та методичні рекомендації.

Матеріали та презентації семінару

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO