Дидактико-методичне забезпечення викладання хімії за новим Державним стандартом загальної середньої освіти

на головну resВідповідно до річного плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2016 рік, 21 квітня відбулося третє засідання обласної творчої групи «Дидактико-методичне забезпечення викладання хімії за новим Державним стандартом загальної середньої освіти».

У третьому засіданні за темою «Розробка дидактико-методичного забезпечення викладання хімії в 8 класі за Державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти» узяло участь 9 учителів хімії із 9 районів і міст області, а саме: Буринського, Конотопського, Кролевецького Охтирського, Путивльського, Тростянецького районів та міст Лебедин, Охтирка, Суми.

Обов’язковою умовою ефективного навчального процесу завжди був і залишається контроль рівня засвоєння знань та сформованості умінь і навичок в учнів. Тому, вже другий рік поспіль обласна творча група працює над розробкою дидактико-методичного забезпечення організації поурочного та тематичного контролю знань учнів з хімії. З метою реалізації поставлених завдань Метейко А.В., методист хімії Сумського ОІППО проаналізувала навчально-методичне забезпечення викладання хімії в 8 класі (програми, підручники, навчальні посібники, дидактичне забезпечення), акцентуючи увагу на особливостях програми. Надала рекомендації щодо аналізу підручників «Хімія, 8 клас», які зявляться на репозитарії МОНУ з 1 травня 2016 року.

Коростіль Л.А., доцент кафедри дошкільної та шкільної освіти Сумського ОІППО, к.пед.н. розглянула питання щодо особливостей побудови опорних схем, що дозволять на уроках узагальнення та систематизації знань з хімії повторити і систематизувати великий обсяг матеріалу.

З метою відпрацювання умінь складати опорні схеми, сигнали, учасники обласної творчої групи працювали в групах, опрацьовуючи зміст сучасних підручників з хімії, виробляли спільну стратегію подальшої діяльності. Учасникам надані методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO