Тренінг «Взаємодія з дітьми, що пережили травматичні події»

головна resultСоціально-політична ситуація в країні не може залишати байдужими працівників нашого інституту і вони щодня демонструють готовність до нових викликів та вирішення нових нестандартних завдань. Серед актуальних завдань, усвідомлених викладачами кафедри психології, у співпраці з Психологічною Кризовою Службою – оволодіння методиками взаємодії з дітьми, що пережили травматичні події та посильна участь у їх поширенні серед педагогів області й соціальних працівників.

Зокрема, на минулому тижні завершила роботу третя і четверта група з підготовки спеціалістів до роботи за програмою «Діти і війна», яку проводять спеціалісти кафедри психології інституту (Троіцька М.Є.) та Психологічної Кризової Служби (Мирославська В.В.).

Особливою можна назвати третю групу, адже вона працювала якраз у дні Мінських переговорів у м. Словянську, де самі учасники мали досвід переживання воєнних подій Словянська, Дебальцевого, Краматорська. Тренінг для волонтерів (наших колег – викладачів психології та студентів, психологів структур МВС, спеціалістів Кризової Служби та інших фахівців) проходив на базі Донбаського педагогічного університету. Вражаючою була згуртованість учасників, їх активність у волонтерській справі, бажання і готовність допомагати людям. Символічними були плакати-колажі, що підсумовували роботу групи: «Какой у вас план, Украина? К счастью – на всех парах!» (їх можна побачити на фото).

Результати роботи з дітьми зони воєнних конфліктів доводять, що чим раніше допомогти дитині справитись зі стресами війни, тим швидше покращиться її самопочуття, зменшиться ризик виникнення проблем у подальшому. Програма «Діти і війна», яка розроблена західними колегами і реалізовувалась у багатьох зонах воєнних конфліктів світу, – не програма лікування, а спосіб уникнути необхідності отримання спеціальної допомоги у майбутньому. У дітей 8-15 років, що пережили травматичні події, формуються навички самодопомоги та самовідновлення: вони вчаться керувати нав’язливими думками та спогадами, контролювати свій страх, вирішують інші завдання.

Щоб досягти таких результатів, кафедрою планується введення нових спецкурсів відповідної тематики та їх запровадження в освітній процес курсів підвищення кваліфікації для педагогів області.

Перший проректор з

науково-педагогічної роботи

Панченко С.М.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO