Співпраця з педагогами – запорука ефективності психолого-педагогічного супроводу освітнього процесу

golovnaУ рамках психолого-педагогічного супроводу освітнього процесу   спеціалістів психологічної служби системи освіти включено в різні форми взаємодії з педагогами: групові та індивідуальні консультації за підсумками консиліуму; «круглі столи» за підсумками педагогічної супроводжуючої роботи в окремій паралелі; індивідуальні консультації за одиничними запитами. Як забезпечити ефективність цієї взаємодії, обговорили практичні психологи, соціальні педагоги  під час чергової зустрічі у «Школі молодого спеціаліста психологічної служби».

Зустріч проведено 23 лютого 2024 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. До обговорення питання долучилися 136 практичних психологів, соціальних педагогів, стаж роботи яких на посаді становить до 3-х років.

За модераторства Ірини МАРУХИНОЇ, завідувач центру, учасники визначили фактори, що впливають на ефективність взаємодії з педагогами; проаналізували можливості та обмеження професійних позицій, які може займати спеціаліст у рамках взаємодії («Просвітитель», «Експерт», «Консультант»); визначили завдання роботи з педагогами.

Власним досвідом організації роботи з педагогами, змістовним наповненням напрямків діяльності із цією категорією учасників освітнього процесу з присутніми поділилася Лариса БІЛОВОЛ, практичний психолог ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та дизайну».  

Євгенія ДУДЕЦЬКА, практичний психолог Сумського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 3 Сумської міської ради, презентувала досвід роботи з теми «Бінарний урок як різновид реалізації «години психолога». Запровадження такої форми співпраці з педагогами відкриває нові можливості для практичних психологів, соціальних педагогів у рамках психолого-педагогічного супроводу учасників освітнього процесу.

Лариса КОНДРАТЕНКО, методист центру, ознайомила присутніх з розвивальними програмами, розробленими практичними психологами закладів освіти області, спрямованими на розвиток командної взаємодії серед педагогів, попередження їх професійного вигорання, розвитку стресостійкості.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO