ВІДНОВНИМ ПРАКТИКАМ – БУТИ!

golovnaОдним із завдань реалізації стратегічних цілей Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища в новій українській школі є створення сучасного, розвивального, безпечного, комфортного освітнього середовища, яке сприяє збереженню та зміцненню здоров’я учасників освітнього процесу.

Дієвим інструментом вирішення цього питання є відновні практики: медіація та коло, упровадження яких дозволяє ефективно вирішувати спірні питання, конфлікти в учнівському середовищі і тим самим попереджувати насильницькі підходи в їх вирішенні.

З метою підготовки практичних психологів, соціальних педагогів до впровадження відновних практик у закладах загальної середньої освіти 12 – 14 лютого 2024 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти за сприяння Центру професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради проведено тренінг «Базові навички медіатора в закладі освіти». У його роботі взяли участь 20 практичних психологів, соціальних педагогів закладів освіти м. Суми.

 Під час тренінгу учасники під керівництвом Лариси КОНДРАТЕНКО, Ганни РАСТРОСТА, методистів центру, ознайомилися з основними підходами до вирішення конфліктів, розглянули переваги медіації в порівнянні з іншими способами вирішення тих конфліктів, що виникають між однолітками, а також ознайомилися з методикою проведення такої відновної практики як «коло примирення» та провели «Коло цінностей».

Значну увагу було приділено обговоренню питання впровадження відновних практик в умовах закладу освіти, алгоритму створення служби порозуміння, підготовки учнів до роботи медіаторами.

Додатково. Історія становлення служб порозуміння  в області бере свій початок з 2008 року. У 2023 році служби порозуміння функціонували в 57 закладах освіти області. Протягом року медіаторами було проведено 440 медіацій та тематичних кіл.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO