ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ ПЕДАГОГІЧНИХ ІДЕЙ «АРТ-ФЕСТ – 2024»

golovna24 січня 2024 року відбувся Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей «Арт-Фест – 2024». Організаторами фестивалю стали: Міністерство освіти і науки України, Інститут педагогіки НАПН України, Видавничий дім «Освіта». До участі у фестивалі були запрошені учителі з мистецтва закладів загальної середньої освіти різних регіонів України, фахівці, які є дотичними до освітньої галузі «Мистецтво».

Від Сумської області у фестивалі взяли участь: Лариса СЄРИХ, координатор мистецької освітньої галузі в Сумській області, завідувач кафедри теорії і методики змісту освіти КЗ СОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент; два педагоги-тренери пілотних шкіл Сумської області, які достойно презентували власні педагогічні ідеї: Ольга КУЛИК, учитель мистецтва Краснопільського ліцею №1 Краснопільської селищної ради та Людмила СУНГУРОВА, учитель мистецтва Шосткинської гімназії Шосткинської міської ради, які виступили в ролі спікерів.

Фестиваль транслювався на платформі YouTubе (color_palette)(music).

Автори нового підручника «Мистецтво» для 7 класу  Людмила МАСОЛ і Олена КАЛІНІЧЕНКО репрезентували нові підходи до навчання мистецтва у розмаїтті інноваційних педагогічних технологій.

Учителі демонстрували свої методичні ідеї щодо використання штучного інтелекту і ментальних карт на уроках мистецтва, організації художньо-практичної діяльності учнів, розкрили оригінальні методи опанування актуальних тем: «Музичні й візуальні символи України», «Народна творчість, що вражає світ», «Аранжування – друге життя музичного твору», «Мистецтво і сучасні медіа: радіо, кіно, анімація» та інші. Про ментальні карти як засіб структурування та візуалізації навчального матеріалу розповідала Ольга КУЛИК.

Така робота дозволяє поглиблювати візуальне стимулювання, розвиває сприйняття та творчу уяву учнів. Інноваційні технології на уроці мистецтва, що дозволяють сформувати власну кібербезпеку учнів, презентувала Людмила СУНГУРОВА. Долучилася до обговорення Людмила ПЕЛЕШУК, учитель мистецтва Шосткинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 Шосткинської міської ради, яка провела майстер-клас із Самчиківського народного розпису.

За матеріалами фестивалю ВД «Освіта» готуватиме електронний посібник «Методика навчання мистецтва в 7 класі НУШ». Маємо надію, що надбання педагогів Сумської області посядуть гідне місце в цьому всеукраїнському навчально-методичному виданні.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO