ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ З ОСВІТНЬОГО КОМПОНЕНТУ «АРТ-ТЕРАПІЯ» НА ТЕМУ «ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ АРТ-ТЕРАПІЇ В КОНСУЛЬТАЦІЙНІЙ І КОРЕКЦІЙНІЙ РОБОТІ ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ»

golovnaВідповідно до акредитаційних вимог НАЗЯВО та з метою ознайомлення з сучасними методами Арт-терапії в консультаційній і корекційній роботі практичних психологів, 22 січня 2024 року для студентів другого курсу заочної форми навчання спеціальності 053 Психологія, в рамках вивчення освітнього компоненту «Арт-терапія», Ольга Рак, як стейкхолдер,  провела гостьову лекцію на тему «Теоретичні основи арт-терапії в консультаційній і корекційній роботі практичних психологів». Ольга Вікторівна працює практичним психологом комунальної установи Сумська гімназія №1. Арт-терапія входить в сферу її інтересів, вона пройшла навчання і є членом Всеукраїнської громадської асоціації «Арт-терапевтична асоціація».

На лекцію було запрошено Аллу Вознюк, гаранта освітньо-професійної програми «Практична психологія», завідувача кафедри психології КЗ СОІППО, доктора психологічних наук, професора.

Під час проведення лекції Ольга Вікторівна зосередила увагу на теоретичних підвалинах дисципліни, підкреслюючи, що  методи і прийоми арт-терапії в психотерапевтичному контакті набувають каталізуючого значення, що полегшує взаємодію з клієнтом. Вона зазначила, що певна інформація може бути засвоєна свідомістю лише завдяки її передачі за посередництвом образів, які дозволяють виражати почуття, вони також викликають різноманітні емоційні реакції і слугують психологічним змінам; символічні образи стосуються і свідомого, і несвідомого рівнів психічної діяльності, допомагають у розкритті проблемного психологічного матеріалу та подоланні захистів.

В ході заняття стейкхолдер наводила приклади з власної практичної діяльності, залучала студентів до ефективного діалогу, провела декілька вправ з зображувальної терапії.

Лекторка підкреслила, що арт-терапевтичні засоби забезпечують доступ до переживань у випадках, коли їх неможливо вербалізувати, наприклад, через перенесену психічну травму.  Тому саме зараз, в умовах воєнних дій, коли велика кількість дітей та дорослих потребують ефективної психологічної допомоги, методи і прийоми арт-терапії набувають особливого значення.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO