ПОТЕНЦІЙНІ МОЖЛИВОСТІ МИСТЕЦТВА У ПІЛОТНИХ (7) КЛАСАХ НУШ

golovna19.12.2023-20.12.2023 на базі комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти за заочною формою навчання з використанням Microsoft Teams відбулися курси підвищення кваліфікації педагогів НУШ «Потенційні можливості мистецької освітньої галузі у наступності впровадження Державного стандарту базової середньої освіти у закладах загальної середньої освіти» для вчителів 7 класів пілотних шкіл мистецької освітньої галузі. Модератор навчання, координатор мистецької освітньої галузі в Сумській області, в.о. завідувача кафедри теорії і методики змісту освіти КЗ СОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент, куратор групи з підвищення кваліфікації Лариса СЄРИХ провела курси підвищення кваліфікації педагогів мистецтва (7 клас НУШ) to host  to meeting, у формі обговорення, обміну думками.

Учасниками спілкування стали педагоги мистецтва пілотних ЗЗСО: Людмила ЗАІТЧЕНКО, Ольга КУЛИК – Краснопільського ліцею №1 Краснопільської селищної ради; Дмитро СЕМОНЕНКО – Недригайлівського ліцею Недригайлівської селищної ради; Людмила СУНГУРОВА – КО (установа, заклад) Шосткинської гімназії Шосткинської міської ради; Валентина Харченко – КУ Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №27, м. Суми.

Основними питаннями для обговорення стали:

  • Мета та компетентнісний потенціал освітньої галузі «Мистецтво»
  • Вимоги до обов'язкових результатів навчання учнів 7 класу. Базові знання
  • Аналіз модельних навчальних програм інтегрованого курсу «Мистецтво»
  • Розроблення навчальних програм на основі модельних
  • Академічна свобода вчителя
  • Діяльнісний підхід у навчанні як ресурс якісної освіти у 7 класі
  • Ефективне планування уроків мистецтва з використанням інноваційних методів навчання
  • Конструктор уроку
  • Цифрові інструменти для якісного навчання, зворотного зв’язку, рефлексії та ефективної комунікації здобувачів освіти
  • Формувальне та підсумкове оцінювання з мистецтва як інструмент побудови індивідуальної траєкторії навчання здобувачів освіти 7класу
  • Волонтерська діяльність закладів загальної середньої освіти
  • Розвиток безпечного освітнього середовища закладів загальної середньої освіти

На високому професійному рівні відбулося дискутування педагогами-пілотниками НУШ оцінювання навчальних досягнень учнів 7 класів, які здобувають освіту відповідно до нового Державного стандарту базової середньої освіти. Дискусія розгорнулася щодо невідповідності кількості вимог до обов’язкових результатів навчання в мистецькій освітній галузі при заповненні класного журналу та свідоцтва оцінювання. У результаті мозкового штурму педагоги дійшли одностайного висновку – маємо характеризувати навчальну діяльність здобувачів освіти відповідно до обов’язкових вимог, поданих у Державному стандарті базової середньої освіти, незважаючи на безліч пропонованих методичних рекомендацій різних освітніх та громадянських інституцій.

Піку емоцій слухачів досягло обговорення розвитку такої компетентності як підприємливість та фінансова грамотність, оскільки саме опанування цією компетентністю дає можливість усунути суперечності між засвоєними теоретичними відомостями та їх використанням для розв’язання конкретних життєвих завдань: реалізовувати мистецькі проєкти; презентувати власні надбання, працювати в команді для виконання художньо-творчих завдань з урахуванням основ культурного менеджменту, знаходити мистецькі форми самовираження в креативних індустріях, прагнути участі в мистецьких заходах і подіях, засуджувати плагіат, виявляти здатність мислити творчо, генерувати нові ідеї та ініціативи, втілювати їх у життя для забезпечення власного добробуту й розвитку суспільства.

Свідченням розвитку соціальної та громадянської компетентностей здобувачів освіти стало виявлення поваги до прав і свобод людини як загальнолюдських цінностей, зокрема до свободи слова і думки, втілених у мистецтві та готовність брати участь у волонтерському русі, зокрема в мистецько-просвітницькій діяльності. Так, учні Краснопільського ліцею №1 Краснопільської селищної ради виконували мистецькі проєкти «Лялька-мотанка», «Ми – переможемо» та інші.

На фото та відео – створення мистецьких творів Волонтерська діяльність Краснопільського ліцею N1.mp4, Волонтерська діяльність Краснопільського ліцею.mp4,  розмальовка звичайної гільзи ученицею 10-А класу Краснопільського ліцею №1 Краснопільської селищної ради Скороход Вєроніки.

Упевнено крокуємо НУШ у 7 класі, забезпечуючи рівний доступ кожного учня до якісної освіти без будь-яких форм дискримінації учасників освітнього процесу.

Зичимо Миру та Перемоги!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO