Відкритий діалог: роль спільноти у виборі лідерів кафедр

golovna15 грудня 2023 року в актовій залі КЗ СОІППО відбулися збори трудового колективу факультету підвищення кваліфікації та перепідготовки КЗ СОІППО, що об’єднує працівників 5 кафедр, які забезпечують підготовку здобувачів вищої освіти та підвищення кваліфікації освітян.

Метою зборів було обговорення професійних та особистісних якостей, досвіду роботи претендентів на вакантні посади завідувачів кафедр (відповідно до Закону України «Про вищу освіту», Статуту КЗ СОІППО, Положення про факультет підвищення кваліфікації та перепідготовки КЗ СОІППО, Положення про студентське самоврядування у КЗ СОІППО та Порядку проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад НПП КЗ СОІППО та укладання з ними трудових договорів (контрактів)).

На зборах трудового колективу факультету бути представлені всі категорії працівників, що працюють на кафедрах за основним місцем роботи - 44 науково-педагогічних працівника кафедр, 3 лаборанта та 8 виборних представників з числа студентів.

Відкрив збори трудового колективу факультету підвищення кваліфікації та перепідготовки Нікітін Юрій Олександрович, ректор інституту, д. і. н. , професор, який у своєму виступі підкреслив їх важливість для забезпечення прозорості та об'єктивності процесу вибору нових керівників кафедр.

Головувала на зборах трудового колективу факультету проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Панченко Світлана Миколаївна, к. психол. н., доцент.

Після обрання лічильної комісії, обрання секретаря зборів та встановлення регламенту шляхом відкритого голосування одноголосно затверджено порядок денний зборів:

  1. Представлення претендентів на заміщення вакантних посад завідувачів кафедр.
  2. Представлення претендентами на заміщення вакантних посад завідувачів кафедр програм розвитку кафедр.
  3. Обговорення професійних компетенцій, особистісних якостей  та досвіду роботи претендентів на заміщення вакантних посад завідувачів кафедр.
  4. Голосування та затвердження висновків зборів трудового колективу факультету підвищення кваліфікації та перепідготовки щодо претендентів на заміщення вакантних посад завідувачів кафедр.

Заступник голови конкурсної комісії Бордюк Юлія Володимирівна надала учасникам зборів інформацію про етапи проходження конкурсу на вакантні посади в інституті. Декан факультету підвищення кваліфікації та перепідготовки Луценко Світлана Миколаївна, к. держ. упр., доцент, надала коротку інформаційну довідку про кожного претендента на вакантні посади завідувачів кафедри:

  • Драновську Світлану Вікторівну, к. пед. н., доцента, претендента на вакантну посаду завідувача кафедри соціально-гуманітарної освіти;
  • Антонченко Марію Олексіївну, к. пед. н., доцента, претендента на вакантну посаду завідувача кафедри освітніх та інформаційних технологій;
  • Ситник Ларису Григорівну, к. т. н., доцента, претендента на вакантну посаду завідувача кафедри освітніх та інформаційних технологій;
  • Вознюк Аллу Вікторівну, д. психол. н., професора, претендента на вакантну посаду завідувача кафедри психології;
  • Сєрих Ларису Володимирівну, к. пед. н., доцента, претендента на вакантну посаду завідувача кафедри теорії і методики змісту освіти.

Представлення претендентами на заміщення вакантних посад завідувачів кафедр програм розвитку кафедр та коротких історій їх професійного успіху відбувалося у послідовності, відповідно до проведеного напередодні жеребкування.

Після кожного виступу учасники зборів виявили готовність представити свої думки та погляди, брали активну участь в обговоренні програм. Процес обговорення визначив ключові аспекти професійного та особистісного потенціалу претендентів на посади:

  • Професійні якості. У ході дискусій було відзначено, що претенденти проявили високий рівень фаховості та глибокі знання у своїй області. Особливу увагу приділено їхньому досвіду викладацької роботи та участі у наукових дослідженнях, що є ключовими для успішного виконання завдань кафедрального керівництва.
  • Особистісні якості. Важливим елементом обговорення були особистісні риси претендентів, такі як лідерські якості, комунікативні навички та вміння працювати у колективі. Учасники зборів відмітили взаємодію кандидатів зі студентами та колегами, яка впливає на атмосферу на кафедрі.
  • Досвід роботи. Зібраній інформації про досвід роботи претендентів приділено особливу увагу. Ретельно обговорювалися їхні досягнення, робота з науковими групами та практичний внесок у розвиток факультету.

Загальна оцінка. На підставі вищезгаданих обговорень складено загальну оцінку кожного претендента, враховані ключові аспекти, які важливі для визначення придатності кандидатів. Здійснено порівняльний аналіз їхніх сильних та слабких сторін, а також визначено, який вклад вони можуть внести у розвиток кафедри та факультету в цілому.

На зборах трудового колективу факультету виборчий процес для посад завідувачів кафедр вразив різноманіттям досвіду, яке претенденти не оминули у своїх виступах. Це різноманіття стало справжньою перлиною, що обіцяє багатогранний та прогресивний розвиток кафедр факультету. У обговореннях відмічалось:

  • Поєднання академічного та професійного досвіду. Претенденти на посади завідувачів кафедр несуть з собою багатий досвід як в академічній, так і в приватній сфері. Деякі з них принесли свій багаторічний досвід з науково-дослідницької роботи, співпраці з іншими закладами вищої освіти.
  • Зв'язки з партнерами та практичний досвід надання психологічної допомоги учасникам освітнього процесу. Виділяються також претенденти, які мають тісні зв'язки з партнерами, їх практичний досвід психологічної допомоги учасникам освітнього процесу додає актуальних ноток реалізму в освітній процес в умовах воєнного стану в Україні, сприяючи виробленню практичних навичок та відповідності освіти нагальним потребам.
  • Міжнародний грантовий досвід. Серед претендентів знаходимо тих, хто мав досвід роботи з грантами. Цей досвід здатний внести в колектив нові ідеї, підходи та свіжий погляд на вирішення актуальних проблем.
  • Міждисциплінарність та багатовекторність. Особливий акцент слід зробити на претендентах, які мають міждисциплінарний досвід та багатовекторність у діяльності кафедри, можливість співпраці з іншими кафедрами. Це відкриває можливості для створення нових програм, проєктів та ініціатив, які охоплюють ширший спектр знань та навичок.

Отже, збори трудового колективу факультету підвищення кваліфікації та перепідготовки КЗ СОІППО - це місце розкриття нових облич лідерства, підходів до управління кафедрою та особистісних інсайтів. Різноманіття досвіду, яке вносять претенденти на керівні посади, може збагатити колектив інституту, сприяти інноваціям та новаторству, надати факультету відчутний ресурс для досягнення вагомих результатів та піднесення рівня якості освіти.

Це обговорення та голоси учасників зборів як результати таємного голосування будуть враховані при прийнятті рішення про призначення на вакантні посади завідувачів кафедр вченою радою інституту.

Вдячні Вам, колеги, за активну громадянську позицію та професійну солідарність і віримо, що потенціал кожного кандидата стане ключовим стимулом для створення відкритого, креативного та плідного освітнього середовища факультету підвищення кваліфікації та перепідготовки комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Очікуємо на подальшу плідну співпрацю та взаємодію для забезпечення високих стандартів освіти нашого інституту.

З повагою, Світлана Панченко та члени оргкомітету зборів трудового колективу факультету

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO