Особливості корекційно-розвиткової роботи зі здобувачами освіти обговорили практичні психологи Сумщини

golovnaКорекційно-розвиткова робота є одним із основних напрямків діяльності практичного психолога з дітьми та підлітками. У той же час саме організація та змістовне наповнення цієї роботи викликає багато питань у спеціаліста. Обговоренню цих питань і було присвячено чергову зустріч у «Школі молодого спеціаліста психологічної служби»

Зустріч організовано та проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 13 грудня 2023 року. Вона об’єднала  практичних психологів закладів освіти, психологів центрів професійного розвитку педагогічних працівників (усього 128 осіб).

Модератор зустрічі, Ірина МАРУХИНА, завідувач центру, охарактеризувала типові помилки, що їх допускають практичні психологи при проведенні корекційно-розвиткових занять, окреслила основні вимоги до проведення корекційно-розвиткової роботи зі здобувачами освіти, нагадала присутнім структуру заняття та зміст кожної з його складових.

Методист центру, Лариса КОНДРАТЕНКО, зупинилася на загальних підходах до проведення корекційно-розвиткової роботи з дітьми, які мають особливі освітні потреби, її меті, завданнях та умовах, що забезпечують ефективність роботи із цією категорією дітей.

Наталія ГУСЕНИЦЯ, психолог центру професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради, провела з учасниками зустрічі практичне заняття щодо корекції пізнавальної сфери дитини з особливими освітніми потребами, ознайомила з мобільними застосунками, які можна використати при проведенні корекційно-розвиткового заняття в умовах дистанційного навчання.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO