БЕЗПЕЧНИЙ КІБЕРПРОСТІР – СКЛАДОВА ЗАХИСТУ ДИТЯЧОГО СЕРЕДОВИЩА

golovnaЗапровадження змішаної та дистанційної форм навчання в освітніх закладах в умовах війни актуалізувало необхідність формування в дітей ключових та стійких компетенцій щодо безпечної поведінки в мережі Інтернет, навичок ефективного використання її ресурсів для навчання та саморозвитку.

Обговоренню питання інтернет-безпеки здобувачів освіти було присвячено онлайн-семінар «Превентивна робота соціального педагога щодо сприяння безпеки дітей в інтернеті та попередження правопорушень». Захід проведено 23 листопада 2023 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. У його роботі взяли участь 75 соціальних педагогів закладів освіти області.

Під час семінару Світлана ГАВРИЛЕНКО, методист центру, акцентувала увагу присутніх на ключових компетенціях безпечної поведінки підлітків в Інтернеті, принципах соціально-педагогічного супроводу.  Особливу увагу було приділено технології соціально-педагогічного супроводу формування безпечної поведінки підлітків в Інтернеті.

Старший інспектор з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Артем БУХТІАРОВ розповів учасникам семінару про протидію вчиненню правопорушень в кіберпросторі.

Наталія МИХАЙЛОВА, соціальний педагог комунальної установи Сумська спеціалізована школа I-III ступенів № 10, презентувала учасникам семінару авторську профілактичну програму «Азбука інформаційної безпеки», метою якої є формування в здобувачів освіти компетенцій, що сприяють забезпеченню інформаційно-психологічної безпеки в умовах воєнного стану.  За результатами участі в ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» (2023 рік) програма була визнана переможцем в номінації «Профілактичні програми».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO