Плекаємо міцні стосунки

golВ умовах триваючих викликів війни досить важливим є зміцнення резилієнтності (психологічної стійкості) в учасників освітнього процесу. Однією зі складових психологічної стійкості є стосунки, адже будь-яка особистість формується, довершує своє формування саме у стосунках.  

Про те, як плекати міцні стосунки в класі/групі, обговорили практичні психологи закладів освіти області, психологи центрів професійного розвитку педагогічних працівників під час онлайн-семінару, проведеного 31  жовтня 2023 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Модератор заходу, Ірина МАРУХИНА, завідувач центру, зосередила увагу присутніх на стратегіях плекання ефективної взаємодії між учнями; перешкодах на шляху формування добрих, турботливих стосунків в учнівському середовищі; ознайомила з алгоритмом надання розвивального зворотного зв’язку дитині у проблемній ситуації та  технікою попередження конфліктів «Зупинись – подумай – дій».  

Під час роботи в групах учасники мали змогу обговорити практики зміцнення стосунків у класі: плекання корисних традицій у класі; практики підтримки учнями один одного в зіткненні з викликами війни: чути, говорити, навчатись ефективних шляхів справлятися з викликами.

Закінчився семінар на теплій ноті: користуючись практикою подяки, присутні дякували собі, колегам, ситуаціям, що трапляються в їхньому житті, за нові можливості, за особистісне зростання.

  

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO