«STEM-СВІТ ІННОВАЦІЙНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ». ОБЛАСНА STEM-ШКОЛА. ОСІННЯ СЕСІЯ 2023

golovnaУпровадження STEM-освіти, трансдисциплінарність наукових ресурсів, орієнтир на практичну спрямованість і розвиток критичного мислення, дослідницько-проєктна діяльність в рамках реалізації Концепції «Нова українська школа» ведуть до оновлення змісту освіти, її модернізації, розвитку освітнього STEM‑середовища, яке, у свою чергу, сприяє формуванню комплексу ключових, предметних та соціально-особистісних компетентностей здобувачів освіти. 

Комунальним закладом Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти реалізується інноваційний освітній проєкт «STEM‑школа – 2023». Відповідно до плану роботи STEM-школи, у рамках осінньої сесії, 31 жовтня 2023 року проведено навчально-методичний семінар «STEM‑світ інноваційних можливостей».

До участі у заході долучилися керівники, науково-педагогічні, педагогічні працівники закладів освіти Сумщини, консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників, науковці.

Сесію відкрив координатор STEM-освіти КЗ СОІППО Сергій ГРИЦАЙ, кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з наукової роботи. У вступному слові він актуалізував проблему розвитку і впровадження STEM-освіти, формування освітнього STEM-середовища та розкрив науково-теоретичні засади розвитку STEM-освіти у Новій українській школі.

Актуальність STEM-освіти в інноваційному освітньому просторі презентувала Ірина ВАСИЛАШКО, завідувач сектору інноваційних форм та методів діяльності педагогічних працівників відділу STEM-освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Модератор заходу Світлана КОДА, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри теорії і методики змісту освіти, керівник науково-дослідної лабораторії STEM-освіти КЗ СОІППО, закцентувала увагу на сприянні особистісному та професійному розвитку педагогів з питань STEM-освіти в умовах НУШ.

Галина БОНДАР, директор, учитель математики Комунальної організації (установи, закладу) «Шосткинський навчально-виховний комплекс: Шосткинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів  № 9 – дошкільний навчальний заклад Шосткинської міської ради Сумської області», розкрила особливості STEM-освіти в контексті подолання освітніх втрат.

Досвід використання можливостей інноваційного STEM-середовища при викладанні предметів математичної та природничої освітніх галузей  представив Олександр КОРЕНЕВ, учитель математики, фізики, астрономії Недригайлівського ліцею Недригайлівської селищної ради.

Інноваційний формат організації STEM-орієнтованого навчання в умовах позашкільної освіти висвітлила Вікторія ЗАЯРНА, заступник директора Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, кандидат педагогічних наук.

Ксенія МАТУЗНА, учитель інформатики комунального закладу Сумської обласної ради «Сумська обласна гімназія-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей», презентувала ресурси та цифрові інструменти для розвитку напрямів STEM-освіти.  

З психологічними засадами розвитку soft skills та  hard skills STEM-педагога та його готовністю до психолого-соціальної підтримки учасників освітнього процесу в кризових ситуаціях ознайомила Світлана ГАЛЬЦОВА,  кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри психології КЗ СОІППО.

У ході роботи осінньої сесії обласної «STEM-школи – 2023» відбулося обговорення значимості й необхідності імплементації STEM-освіти, упровадження інтегрованих уроків, мотивування учасників освітнього процесу до науково-дослідної діяльності та освіти впродовж життя, що у перспективі сприятиме формуванню ціннісних орієнтирів та світоглядних позицій здобувачів освіти, відповідальної, соціально-активної, громадсько-патріотичної поведінки та комплексу ключових, предметних, соціально-особистісних компетентностей молоді в умовах Нової української школи.

Учасники заходу підтримали ініціативи спікерів щодо подальшої співпраці у галузі STEM-освіти.

Осіння сесія обласної STEM-школи продовжує роботу.

Запрошуємо до участі!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO