ЯК ПІДТРИМАТИ ДИТИНУ, ЯКА ЗАЗНАЛА ВПЛИВУ ТРАВМІВНОЇ СИТУАЦІЇ

03Діти інакше, ніж дорослі, реагують на неприємні події та швидше до них адаптуються. Проте, якщо ситуація була раптовою, загрожувала життю, безпеці дитини та її близьким, стала травмівною, у неї може розвинутися гострий стресовий розлад. Як розпізнати ознаки травматизації та вчасно надати психологічну підтримку дитині – обговорили практичні психологи закладів дошкільної освіти області під час онлайн-семінару.

Захід проведено 27.10.2023 навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. У семінарі взяли участь 56 спеціалістів.

Практичні психологи та методист центру Лариса КОНДРАТЕНКО у двосторонньому діалозі обговорили питання впливу війни на особистість дитини дошкільного віку, визначилися з поняттями «стрес», «травматична ситуація», «психологічна травма», їх ознаками та відмінностями, зупинилися на проявах травматичного стресу в дошкільників.

Важливою для практичних психологів була робота в мікрогрупах. Опрацьовуючи практичні кейси, спеціалісти мали змогу поділитися власним досвідом щодо використання базових принципів надання ефективної психологічної підтримки дітям у ситуації дистресу, здобули навички оцінки потреб дитини з різними посттравматичними реакціями, обмінялися професійним інструментарієм, ефективним у роботі з дітьми дошкільного віку.

  

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO