Обласна серпнева конференція педагогічних працівників «Освіта Сумщини: безпека, раціональність, якість. Крокуємо до Перемоги»

golovna«XXI  століття. Центр Європи. Україна. 32 роки Незалежності, і майже десять з них її сини і доньки відстоюють на полі бою своє право жити в незалежній державі», – такими словами розпочалася обласна серпнева конференція педагогічних працівників «Освіта Сумщини: безпека, раціональність, якість. Крокуємо до Перемоги», яка відбулася 29 серпня 2023 року в Департаменті освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації. У заході взяли участь керівники: Управління якості освіти в Сумській області, місцевих органів управління освітою, директори центрів професійного розвитку педагогічних працівників, представники педагогічної спільноти закладів освіти області. Під час конференції освітяни підбили підсумки 2022/2023 навчального року, обговорили проблеми та перспективи нового навчального року.

Пленарне засідання урочисто відкрила очільниця освіти Сумщини Гробова В.П., наголосивши на важливості освіти в усі часи, а особливо у теперішні, що супроводжуються воєнними діями в Україні. Також висловила подяку всім освітянам, які роблять важливу і необхідну роботу у надскладних умовах – тримають освітній фронт, працюючи самовіддано у найважчий для нашої країни час.  

З вітальними словами до педагогічної спільноти Сумщини та з метою нагородження педагогів, за підсумками минулого навчального року, які досягли  високих результатів у професійній діяльності, до слова були запрошені гості з числа  посадових осіб:

  • Савченко Т.Г., тимчасово виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації;
  • Баня М.В., заступник голови Сумської обласної ради;
  • Бойко О.А., заступник голови Сумської обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації;
  • Осадчий С.В., голова Сумської обласної організації працівників освіти і науки України.

Перебуваючи модератором заходу, Гробова В.П. наголосила на важливості реформи Нової української школи, на потребі її перезавантаження під час адаптаційного циклу навчання базової середньої  освіти.  Акцентувала увагу на викликах, що стоять перед педагогічною спільнотою: наданні якісних освітніх послуг; компетентнісній реалізації змісту освіти; необхідності компенсації освітніх втрат у здобувачів освіти; наскрізній цифровізації освіти; посиленні STEM-освіти; старті вивчення навчального предмета «Географія» у НУШ та реалізації інтегрованих курсів природничої освітньої галузі, як пропедевтичних курсів до розвитку наукового потенціалу Сумщини.

У фокусі уваги під час конференції були вчителі-практики пілотних шкіл, що впроваджували в освітній процес закладів загальної середньої освіти проєкт нового Державного стандарту базової середньої  освіти, зокрема:

  • «Інформатика НУШ – ключовий гравець у цифровій реальності» – Родінка І.О., учитель інформатики Комунальної установи Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 7 імені Максима Савченка Сумської міської ради;
  • «НУШ: утілювати не можна зупинити» – Фененко О.А., учитель математики Комунальної установи Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 27 м. Суми Сумської області;
  • «Пізнання світу природи – основа наукового потенціалу дитини» – Дейнека Н.М., учитель інтегрованого курсу «Пізнаємо природу»  Комунальної установи Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 27 м. Суми Сумської області.

Від Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на пленарному засіданні обласної серпневої конференції виступила Удовиченко І.В,, проректор з науково-педагогічної та методичної роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доктор педагогічних наук, професор, яка під час доповіді «Цікава географія поруч або як зацікавити знанням у НУШ» наголосила на старті реформи Нової української школи у 6 класі, зокрема початку вивчення навчального предмета «Географія». Доповідач закцентувала увагу учасників конференції на необхідності географічних знань для кожної людини, особливо в умовах сьогодення; навела приклади щоденного їх використання кожною людиною; запропонувала способи покращення географічної освіти у закладах загальної середньої освіти з огляду на актуальність і потребу в цих знаннях.

Завершила плеяду виступаючих Метейко А.В., методист природничої освітньої галузі навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, яка під час своєї доповіді наголосила  на пріоритетних напрямах роботи з учителями природничої освітньої галузі під час курсів підвищення кваліфікації та методичних заходів. Більш детально закцентувала увагу присутніх на доцільності облаштування кабінетів інтегрованих курсів природничої освітньої галузі сучасним обладнанням, використанні під час уроків (навчальних занять) цифрових вимірювальних комплексів та інформаційно-комунікаційних технологій.

За результатами роботи конференції учасникам заходу роздано інформаційні матеріали та резолюцію серпневої конференції педагогічних працівників «Освітній простір Сумщини: безпека, раціональність, якість. Крокуємо до Перемоги».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO