29 СЕРПНЯ – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

gollovna«Живі, поки пам’ятаємо…» 

Щороку, 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23.08.2019 № 621 «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.

Згадуючи героїчний супротив полеглих воїнів, їхню жертовність в ім’я майбутнього вільної України, правди та справедливості, пам’ятаймо, яким тернистим був шлях нашого народу до омріяної свободи, скільки поколінь борців за волю полягли в нерівних боях.

Україна сьогодні переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність.

29 серпня – пам’ять про героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету України. Вони назавжди стоять в одному ряду з поколіннями борців за волю і державну самостійність: Петром Сагайдачним, Богданом Хмельницьким та Іваном Мазепою; воїнами Армії УНР та Галицької армії ЗУНР; Антигітлерівської коаліції часів Другої світової війни; Української Повстанської Армії, які мужньо здобували героїчні перемоги та віддали свої життя за українську землю. Український народ завжди пам’ятатиме своїх героїв!

Українці – сильна нація, загартована кількасотлітньою боротьбою. Пам’ять про наше героїчне далеке, близьке минуле та трагічне сьогодення є важливим елементом національної свідомості, адже вона об’єднує та мобілізує українців.

З метою увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, рекомендуємо, протягом вересня-жовтня, провести у закладах загальної середньої освіти виховні заходи, під час яких доцільно використати матеріали Українського інституту національної пам’яті (http://surl.li/dfqdv); фільм «Заміновані вірністю» (2017) https://www.youtube.com/watch?v=oOnrl1eWE-8&t=17s.

Україна щодня пам’ятає воїнів, які поклали своє життя за її волю та незалежність. Ми схиляємо голови у вдячності перед тими, хто тримав небо над нашими містами, даючи нам можливість у цей час навчатися, працювати; відстоювали демократію й права людини.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO