24 СЕРПНЯ – ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

golovna24 серпня – одне з найбільших свят нашої країни – день, коли Україна здобула омріяну Незалежність.

Уперше за 32 роки, ми, як ніколи, відчуваємо єдність і силу всього народу, віримо і пишаємося нашою армією, плекаємо рідну мову.

Стверджуючись як самостійна, незалежна держава, Україна пройшла шлях від козацької держави часів Богдана Хмельницького – до серпня 1991 року, коли Верховною Радою УРСР було прийнято історичний документ для долі українського народу – «Акт проголошення незалежності України». Остаточно День незалежності України був підтверджений на Всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року. Із цього дня започаткувався новий етап розвитку історії нашої держави.

День Незалежності – дата, яка укріплює націю, виражає дух народу, символізує його славне минуле, сьогодення та майбутнє. Із кожним роком розбудови й розвитку нашої держави поглиблюється усвідомлення цієї дати і значення її для всієї країни, для кожного з нас, – її громадян. І це закономірно: великі події осягаються на відстані, із плином часу. У це свято ми знову й знову перегортаємо сторінки книги нелегкої української історії, ушановуємо героїв нації всіх часів і, у першу чергу, сьогоднішніх захисників суверенності нашої держави.

З метою виховання в учнів почуття патріотизму та гордості за свою державу, рекомендуємо у вересні-жовтні провести тематичні заходи з урахуванням безпекової ситуації, присвячені історії українського державотворення, зокрема:

  • віртуальні екскурсії до музеїв, у яких наявні експозиції, присвячені національно-визвольним рухам в Україні;
  • художні світлиці: «У моєму серці – Україна», «Щасливі діти України!», «Держави славна назва – Україна»;
  • флешмоби: «Я люблю українську поезії», «Почуття свободи серце гріє»;
  • квести: «Вулицями славного міста», «Україна унікальна – Україна надзвичайна»;
  • тематичні онлайн-виставки фото- та архівних документів, присвячених становленню та утвердженню державних символів України;
  • перегляди фільмів українського кінематографа;
  • покладання квітів до пам’ятних знаків та пам’ятників видатним діячам українського державотворення, могил нинішнім борцям за свободу і незалежність України тощо.

Окрім того, рекомендуємо організувати історичний екскурс «Шлях до Незалежності», де діти зможуть ознайомилася з державними символами нашої країни, історією встановлення незалежності України тощо.

Рекомендуємо, під час реалізації виховних заходів у закладах загальної середньої освіти, використовувати інтернет-джерела:

Наголошуємо, що метою проведення заходів із відзначення пам’ятних дат має стати:

  • поглиблення знань учнів про ключові події ХХ-ХХІ століть в Україні;
  • актуалізація (серед учнів) ідеї соборності та суверенності держави – головних передумов розвитку незалежної України;
  • формування та розвиток умінь, навиків, які мають стати фундаментом громадянської, історичної та національної свідомості школярів;
  • активізація пізнавального інтересу учнів до засадничих державотворчих події історій України ХХ-ХХІ століття;
  • формування активної громадянської позиції учнів тощо.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO