23 СЕРПНЯ – ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ

nagolovnu28 січня 1992 року Верховна Рада України ухвалила Постанову «Про Державний прапор України».

Синьо-жовтий прапор став для українців символом української ідентичності  та свободи, боротьби за незалежність і волю.

В Україні свято встановлено згідно з Указом Президента від 23.08.2004 № 987/2004 «Про День Державного прапора України». У 2009 році Президентом України внесено зміни до Указу від 23.08.2004 № 987/2004 «Про День Державного прапора України», зокрема щодо проведення щороку 23 серпня о 9 годині офіційної церемонії підняття Державного Прапора України по всій території Україні.

День Державного Прапора – свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний і трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий кольори неба та пшениці символізують велику працю людей від сходу до заходу України, із півночі до півдня.

Сьогодні, у час, коли українські воїни захищають рідну землю, виборюючи її суверенність і недоторканість, саме державний прапор є оберегом для бійців на передовій і в тилу. Волонтери, дорослі  та діти, передаючи військовим українські прапори з побажаннями, чекають їхнього скорішого повернення додому з Перемогою.

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України, з метою утвердження в учнів почуття патріотизму та поваги до своєї держави, рекомендуємо у закладах загальної середньої освіти, протягом вересня –жовтня, провести тематичні уроки «Єдина Україна – наш спільний дім»; уроки патріотизму, лекції, семінари, «круглі столи» на теми: «Україна: народження держави», «Україна в боротьбі за державну незалежність»; виставки творчих робіт учнів із висвітлення визначальних етапів існування та розвитку нашої держави; виставки декоративного мистецтва: «Моє ім’я «Україна», «З Днем народження, країно!»; книжкові виставки: «Цвітуть, неначе квіти волі, знамена жовто-голубі», «О моя Україно! Хай про тебе слава лине!», «Один прапор, одна Україна!»; флешмоб «Ми твої діти – Україно!», «Україна єдина».

         Епіграфами до виховних заходів можуть бути слова видатних українських діячів:

Синій, як море, як день, золотий –

З неба і сонця наш прапор ясний.

Рідний наш прапор високо несем!

Хай він, уславлений, квітне усім!

Гляньте, на ньому волошки цвітуть,

Гляньте, жита в ньому золото ллють.

З жита й волошок наш прапор ясний.

З неба і сонця, як день весняний.

                                     О. Олесь

Та подивися, друже, у вікно,
Де має жовто-синє знамено.
Ласкавий літній легіт проліта...
Он там цвіте пшениця золота.
Це український прапор – дивоцвіт.
Відбився в ньому неповторний світ.
І чорноморська гожа синява,
І далина мрійлива степова.
                                    Ю. Загорський

Окрім того, для проведення виховних заходів, рекомендуємо до використання інформаційні матеріали, розміщені на сайті Українського інституту національної пам’яті, із якими можна ознайомитися за покликанням: https://uinp.gov.ua/istorychnyy-kalendar/serpen/23/den-derzhavnogo-prapora-ukrayiny.

Державний Прапор уособлює всі прагнення та надії українського народу на краще майбутнє.

Тож, нехай синьо-жовтий стяг і надалі вселяє в серця українців гордість і спонукає на нові подвиги заради своєї Батьківщини!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO