Практичні психологи Сумщини взяли участь у міжнародному тренінгу

nagolovnuУ рамках міжнародного проєкту «Щаслива родина – успішна країна», головною метою якого є комплексна допомога родинам через підвищення кваліфікації шкільних психологів та соціальних педагогів за міжнародними практиками, 17 практичних психологів закладів освіти області взяли участь у міжнародному тренінгу «Екстрене реагування, управління стресом, адаптація та інклюзія в умовах військової агресії» (м. Львів)

Протягом тижня, з 7 до 11 серпня 2023 року, практичні психологи мали змогу ознайомитися з досвідом Ізраїлю, який багато років перебуває в умовах війни, щодо психологічної реабілітації. Адже війна в Україні для багатьох, хто її напряму переживає, проходить етап інтерпретації. Якщо ще недавно ми жили в очікуванні, що війна скоро закінчиться і тоді можна буде повернутися до життя, яке переважно подібне до того, що було до неї, то тепер розуміння, що суперечка може тривати багато років, може породжувати певні зміни у психічному стані дітей та педагогів. За цих умов потрібен певний внутрішній набір, що сприятиме посттравматичному зростанню. Під час тренінгу практичні психологи ознайомилися з прикладними інструментами для профілактики посттравматичного стресового розладу та підвищення життєстійкості, інструментами для системного втручання після надзвичайних подій на рівні учительської кімнати та класу.

Спікерами тренінгу були ізраїльські психологи з організації Early Starters International: Шимона Гродзін Цезарі,  Ян Серце  та Юлія Хромченко – директор програми для Східної Європи в організації Early Starters International, освітньої гуманітарної організації, яка повертає здорове дитинство маленьким дітям у надзвичайних ситуаціях та вразливих громадах у всьому світі.  

Як зауважили учасники тренінгу, навчання допомогло систематизувати знання, оволодіти практиками психологічної реабілітації дітей, застосовувати салютогенний підхід, що сприяє оздоровленню та посттравматичному зростанню.

Довідково: організатори проєкту: ГО «Всеукраїнська Ліга Українських жінок», БФ «Angels for Ukraine».

Співорганізатори тренінгів: Ізраїльська організація Early Starters International, організація «JEWROPE», БО «БФ «Фонд освітніх ініціатив».

Інформаційний партнер: Львівське радіо.

За підтримки Міністерства освіти і науки України.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO