Тримаймо спокій та рівновагу: психологічна підготовка до НМТ-2023

nagolovnuПочаток літа є важливим етапом у житті випускників, адже саме в цей час вони складають  національний мультипредметний тест. Як і будь-який інший  іспит, національний мультипредметний тест викликає хвилювання, підвищує тривогу, що на сьогодні посилюється ще й зовнішніми чинниками. Адже йде війна, багато випускників розлучені зі своїми родинами та домівками, перебувають за кордоном чи в іншому регіоні країни, потерпають від обстрілів, нестачі звичних речей та розпорядку.

Як у цих умовах скласти НМТ- 2023, не нервуватися надмірно й не втратити здоров’я, як фізичне, так і психологічне, обговорили практичні психологи закладів загальної середньої освіти, психологи центрів професійного розвитку педагогічних працівників під час наради, проведеної навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 1 червня 2023 року.

Учасники наради мали змогу ознайомитися з досвідом роботи практичних психологів Наталії ЗЕЛЕНСЬКОЇ (Комунальна установа Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 22 імені Ігоря Гольченка Сумської міської ради) та Раїси РАК (Роменська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10 Роменської міської ради) щодо психологічної підготовки учнів до складання національного мультипредметного тесту. 

Підводячи підсумок зустрічі, Ірина МАРУХИНА, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби, зауважила, що основне навантаження з підготовки до НМТ-2023, звичайно, мають самі випускники. Проте не менш важливою є і психологічна підготовка педагогів та батьків випускників, адже їх поведінка та підтримка  є важливими з огляду на успішність складання іспиту випускниками. А тому робота практичного психолога із цього напрямку має бути спрямована на всіх учасників освітнього процесу.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO