Координаційна нарада з питань організації та проведення вступних випробувань у Сумській області

nagolovnu31 травня у приміщенні Сумської обласної державної адміністрації, за участі голови обласної військової адміністрації Артюха В.М., відбулася координаційна нарада з питань організації та проведення національного мультипредметного тесту, єдиного вступного іспиту, єдиного фахового вступного випробування в Сумській області у 2023 році.

«Другий рік поспіль вступну кампанію ми проводимо у надскладних умовах воєнного стану. Активні бойові дії на території держави та постійні обстріли прикордоння Сумщини створюють додаткові виклики щодо організації максимально безпечних умов для учасників вступних випробувань. Тому заплановані заходи мають пройти з дотриманням всіх методологічних та безпекових вимог», – зазначив Володимир Миколайович.

Нарада об’єднала в студії: представників Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації, Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, закладів вищої освіти, керівників держаних структур (управління охорони здоров’я; оборонної роботи, забезпечення законності та правопорядку Сумської обласної державної адміністрації; Головного управління Національної поліції в Сумській області; управління патрульної поліції в Сумській області Департаменту патрульної поліції; Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області) та за її межами: керівників селищної, міських рад; місцевих органів управління освітою; закладів освіти, де розташовані тимчасові екзаменаційні центри.

Директор Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Гробова В.П. зосередила увагу присутніх на заходах щодо організації та проведення вступних випробувань у 2023 році в області. Висвітлила питання готовності закладів освіти, які визначені тимчасовими екзаменаційними центрами, акцентувала увагу на необхідності створення безпечних умов для учасників та дотриманні конфіденційності. Наголосила на необхідності злагодженої співпраці усіх органів і структур виконавчої влади, що забезпечують охорону публічної безпеки та порядку, безпеку дорожнього руху, охорону місць проведення вступних випробувань та здійснення профілактичних оглядів пунктів тестування.

На актуальні виклики цьогорічного вступного іспиту звернув увагу Сидоренко О.Л., директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, який наголосив, що національний мультипредметний тест – це проведення вступних випробувань із використанням технологій ЗНО і головне його завдання – сформувати контингент студентів до закладів вищої освіти. Акцентував увагу на технічному забезпеченні тимчасових екзаменаційних центрів, а саме, – сталому інтернеті та безперебійному електроживленні; дотриманні працівниками пунктів тестування регламенту проведення національного мультипредметного тесту.

Присутні на нараді представники служб, долучених до процедури проведення вступних випробувань, прозвітували про стан готовності до їх проведення.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO