МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

nagolovnuМіжнародний день захисту дітей («International Day for Protection of Children») в Україні, як і в усьому світі, відзначається – 1 червня.

Саме в дітях продовження людського роду та здійснення мрій і сподівань на краще. Дорослі мають зробити все, щоби діти зростали здоровими та радісними, прославляли свої родини, рідний край, свою Батьківщину.

У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов’язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля та відпочинок.

В Україні Міжнародний день захисту дітей відзначається з 1998 року.

Цьогоріч в Україні Міжнародний день захисту дітей відзначається в умовах дії воєнного стану. За даними ювенальних прокурорів, унаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації в Україні постраждало щонайменше 689 дітей, зокрема загинули 243 дитини, ще 446 були поранені. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених і визволених територіях.

Згадаймо хвилиною мовчання кожне маленьке безневинне життя, яке вкрали російські окупанти. Ніколи не забудемо та не пробачимо!

У зв’язку з ескалацією насильства, бойових дій на території нашої держави, перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей.

Наш обов’язок зробити все можливе і неможливе, аби кожна дитина відчувала захист, безпеку, підтримку, турботу та любов. Ми маємо докласти максимум зусиль, щоб наші діти жили у мирній країні.

Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього.

Міжнародний день захисту дітей – не лише свято для дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали відповідальними громадянами своєї країни.

З метою організації змістовного дозвілля дітей, Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти рекомендує провести:

  • вікторини «Права людей починаються з прав дитини», «Ми діти сильної країни – Україна!», «З Україною в серці!»;
  • виставки малюнків: «Місто дитячих мрій», «Країна дитинства», «Ми діти твої, Україно!», «Усе буде Україна!»
  • зустрічі з працівниками Управління патрульної служби, Державної служби надзвичайних ситуацій: «Поліція. Безпека. Діти», «Запобігти. Урятувати. Допомогти».

Нехай кожна дитина живе у люблячій сім’ї і має щасливе та безтурботне дитинство!

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO