ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

golovnaЩо може бути важливішим за людське життя?

У період із 15 до 21 травня 2023 року в Україні реалізовуватиметься щорічний захід – Тиждень безпеки дорожнього руху «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану».

З метою профілактики дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення ними необхідності вироблення навиків дотримання правил поведінки на дорозі, Міністерство освіти  і науки України рекомендує у закладах загальної середньої освіти провести заходи, що спрямовані на запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Зокрема, Міністерство освіти і науки України рекомендує 17 травня 2023 року провести у закладах загальної середньої освіти єдиний національний урок «Безпечна дорога додому» з теми основ безпеки дорожнього руху та запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

З метою залучення дітей до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, безпечної поведінки на вулицях міста, заміських дорогах, у транспорті, попередження дитячого травматизму, Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти рекомендує у закладах загальної середньої освіти провести наступні онлайн-заходи:

  • тематичні уроки: «Учасники дорожнього руху та умови безпеки пішоходів», «Знай та розпізнавай дорожні знаки», «Безпека дорожнього руху – це життя!» із використанням відеопрезентацій;
  • бесіди: «Дорожні знаки та їх значення», «Правила для пішоходів», «Безпека перебування на вулицях: правила дорожнього руху, дорожньо-транспортні пригоди. Типові травмування пішоходів»;
  • виховні години: «Увага на дорозі – життя у безпеці», «Знавці правил дорожнього руху», «Твоя дорога до школи», «Безпека на дорозі – безпека життя», «Правила їзди на велосипеді. Безпека. Обережність», «Твій друг – безпечний рух»;
  • конкурс малюнків: «Я за безпечний рух!», «Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай», «Дитинству – безпечні дороги!»;
  • тренінг для учнів, спільно з представниками Національної поліції щодо профілактики дорожньо-транспортних пригод.

З метою формування в учнів навиків безпечної поведінки на дорогах, їхньої адаптації до транспортного середовища, Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти рекомендує використовувати інтернет-джерела:

  • Онлайн-урок з безпеки дорожнього руху (частина І). URL: https://www.youtube.com/watch?v=U2BKjzjmSg8 (дата звернення 10.05.2023).
  • Онлайн-урок з безпеки дорожнього руху (частина ІІ). URL: https://www.youtube.com/watch?v=pI2ckc9jT7M (дата звернення 10.05.2023).
  • Безпечна дорога. URL: https://www.youtube.com/watch?v=z0-CpSLMc-I
    (дата звернення 10.05.2023).
  • Безпека велосипедиста. URL: http://surl.li/sckz (дата звернення 10.05.2023).
  • Відеоматеріали всеукраїнського уроку з безпеки дорожнього руху. Небезпечна гра (2020 рік). URL: http://surl.li/drnih (дата звернення 10.05.2023).
  • Правила поведінки на вулицях і дорогах (відеоматеріали). URL: http://surl.li/gxrmn (дата звернення 10.05.2023).
  • Правила безпечної поведінки на залізниці (відеоматеріали). URL: http://surl.li/gxrnb (дата звернення 10.05.2023).
  • Правила використання (носіння) світлоповертальних елементів (відеоматеріали). URL: http://surl.li/gxrnk (дата звернення 10.05.2023).
  • Надання домедичної допомоги постраждалим (відеоматеріали). URL: http://surl.li/gxrnu (дата звернення 10.05.2023).

Окрім того, Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти рекомендує провести бесіди з батьками учнів, зокрема акцентувати їхню увагу на захисті життя та здоров’я дітей під час дорожнього руху, засвоєння ними норм безпечної поведінки, а також провести цикл заходів із відпрацювання практичних навиків поведінки у разі надзвичайних ситуацій, виявлення мінно-вибухових предметів тощо.

З матеріалами щодо проведення «Тижня безпеки дорожнього руху» можна ознайомитися на сайті Міністерства освіти і науки України за покликанням: http://surl.li/gxrcz.

Тож, бережіть своє життя та здоров’я, неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху, не забувайте про власну безпеку та безпеку інших учасників дорожнього руху! Наше життя та здоров’я – це наша відповідальність!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO