Вступні випробування до магістратури: графік проведення та характеристики тесту

golovnaНаказом Міністерство освіти і науки України від 21.04.2023 № 463 «Про організацію та проведення у 2023 році вступних випробувань, що проводяться з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання для вступу на другий (магістерський) рівень вищої освіти» затверджено календарний план організації та проведення у 2023 році вступних випробувань до магістратури.

Так, вступні випробування проходитимуть у дві сесії: основна триватиме із 23 червня до 21 липня; додаткова: із 3 до 16 серпня.

Із 8 до 31 травня включно триватиме реєстрація осіб, які виявили бажання узяти участь у Єдиному фаховому вступному випробуванні (далі – ЄФВВ) або Єдиному вступному іспиті (далі – ЄВІ), яку здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти. Зареєстровані учасники отримають екзаменаційний листок, у якому будуть зазначені дані для здійснення входу на інформаційну сторінку «Кабінет вступника».

У додатковий період, що триватиме із 12 до 14 липня, зможуть зареєструватися  особи, які не змогли з поважних причин зареєструватися для проходження ЄФВВ або ЄВІ під час основного періоду реєстрації.

До 18 червня зареєстровані учасники отримають на інформаційній сторінці «Кабінет вступника» запрошення-перепустку, де буде зазначено дату, час і місце проведення тестування, а учасники ж додаткової сесії – до 31 липня. 

Інформацію про результати основної сесії за шкалою 100-200 балів буде розміщено на персональних сторінках учасників тестування до 25 липня 2023 року, додаткової сесії – до 18 серпня 2023 року.

Український центр оцінювання якості освіти затвердив загальні характеристики тестів ЄВІ, де визначено кількість завдань з кожного тесту, форми тестових завдань, час, відведений на їх виконання, та схеми нарахування балів.

Завдання (далі – ТЗНК)  буде укладено відповідно до Програми тесту загальної навчальної компетентності, з іноземних мов – до Програми єдиного вступного іспиту з іноземних мов.

Блок ТЗНК складатиметься з двох компонентів: вербально-комунікативного і логіко-аналітичного. Усього буде 33 завдання, з-поміж яких:

10 – на заповнення пропусків у мікротексті; 23 – із вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів. На проходження тесту буде відведено 75 хвилин.

Завдання ТЗНК буде оцінено відповідно до схеми нарахування балів, – тобто по 1 тестовому балу буде нараховано за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді та по 1 тестовому балу – за кожний правильно заповнений пропуск у мікротексті. Отже, за виконання всіх завдань ТЗНК можна отримати від  0 до 33 тестових балів. 

Блок з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника) складатиметься з двох частин: читання і використання мови.

Тест міститиме всього 30 завдань, з-поміж яких: 6 – на встановлення відповідності; 5 – із вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів;    19 – на заповнення пропусків у тексті. На проходження тесту буде відведено 45 хвилин.

За завдання з іноземної мови, згідно зі схемою нарахування балів, буде нараховано по 1 тестовому балу за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді, по 1 тестовому балу за кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на встановлення відповідності та по 1 тестовому балу за кожний правильно заповнений пропуск у тексті. Отже, за виконання завдань блоку ЄВІ з іноземної мови можна отримати від 0 до 30 балів.

Свої результати (тобто кількість набраних тестових балів за правильно виконані завдання) учасники тестування  знатимуть після завершення роботи над ЄВІ. За таблицею переведення тестових балів результат кожного блоку буде переведено в рейтингову оцінку за шкалою 100-200 балів. Для отримання результату з ТЗНК за шкалою 100-200 балів вступнику необхідно набрати щонайменше 3 тестових бали, так само і з іноземної мови.

На сайті МОНУ зібрані програми з предметів ЄВІ та ЄФВВ, із якими можна ознайомитися за покликанням: https://mon.gov.ua/ua/osvita/visha-osvita/vstupna-kampaniya-2023/yedine-fahove-vstupne-viprobuvannya/zatverdzheni-programi-yefvv

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO