Психологічний форум: З турботою про себе

golovnaСтало вже традицією у переддень Всеукраїнського дня психолога збиратися дружньою спільнотою практичних психологів, соціальних педагогів на обласний Психологічний форум. Цього року форум об’єднав в онлайн-форматі 315 спеціалістів з усіх регіонів області.

ХІІ обласний Психологічний форум проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 19 квітня 2023 року. Форум було присвячено збереженню психологічного благополуччя фахівців психологічної служби.

Вітаючи учасників форуму, Ірина МАРУХИНА, завідувач центру, зауважила, що, реалізуючи професійні функції, досить часто спеціалісти забувають про себе: з одного боку, у нашій культурі більш прийнятно турбуватися про інших, жертвувати собою; а з іншого – професія практичного психолога, соціального педагога дуже заточує на тому, щоб співчувати іншим людям, забуваючи інколи про себе. Як результат, спеціаліст може отримати вікарну травму чи то професійно вигоріти. За цих обставин важливо турбуватися про себе, адже результати зарубіжних досліджень стверджують, що співчутливе ставлення до себе впливає на наше емоційне благополуччя, змінює відповідь нашого організму на стрес, знижує рівень самоосудження, самознецінення, депресивних, тривожних станів, і натомість, значно покращує якість і задоволення життям. Під час форуму учасники познайомилися з методами «Співчуття до себе», зокрема, «Щоденником самоспівчуття»,  «Листом друга», «Розмовою з «внутрішнім критиком» та іншими. Застосовування цих навичок самоспівчуття допомагає легше пережити складні часи і водночас бути більш ефективними для допомоги своїм рідним, колегам, учням, наповнити своє життя радістю, сенсом.

За допомогою «Моделі балансу» Н.Пезешкіана учасники форуму за модераторства Лариси КОНДРАТЕНКО, методиста центру, досліджували власний рівень внутрішнього балансу та гармонії.

Разом з Анною РАСТРОСТА, методистом центру, практичні психологи, соціальні педагоги виконали практику, що допомагає усвідомити та змінити емоційне ставлення до ситуації, яка їх турбує.

На завершення форуму учасники побажали один одному плідної праці, творчих успіхів, снаги, невичерпної енергії та оптимізму, душевного комфорту, світлого і мирного майбуття.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO