МОЖЛИВОСТІ АРТ-ТЕРАПІЇ ДЛЯ ПСИХОЛОГІЧНОГО ВІДНОВЛЕННЯ ОСОБИСТОСТІ

golovnaОсобливості використання арт-терапевтичних технік з особами, які мають травмівний досвід, обговорювали під час онлайн-порадника практичні психологи закладів дошкільної освіти та психологи центрів професійного розвитку педагогічних працівників області.

Захід проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 13 травня 2023 року на базі Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації. У пораднику взяли участь 59 спеціалістів.

За модераторства Лариси КОНДРАТЕНКО, методиста центру, практичні психологи ознайомилися із поняттям «арт-терапія», її різновидами та принципами використання в роботі з дітьми та дорослими з метою їх психологічного відновлення та реабілітації.

Учасники онлайн-порадника отримали практичний досвід роботи з арт-техніками «Схованка для емоцій», «Приємні спогади», «Плюс і мінус», «Щоденник почуттів», які за допомогою творчого самовираження дозволяють усвідомити та відреагувати власні почуття, переосмислити свій травмівний досвід, особливості поведінки та емоції в тих чи інших ситуаціях, віднайти ресурси для відновлення.

Власним досвідом щодо використання арт-терапевтичних технік для психоемоційної стабілізації та психологічного відновлення учасників освітнього процесу поділилися практичні психологи Інна ПАНЧУК (Конотопський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 1 «Орлятко» Конотопської міської ради) та Ольга БУДЯНСЬКА (Сумський дошкільний навчальний заклад № 26 «Ласкавушка»).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO