Плекаємо психологічну стійкість учителів

golovnaСьогодні нам усім потрібна особлива сила, яка називається стійкість, і яка має допомогти нам вистояти у цій війні, щоби перемогти і відродитися. У той же час цієї сили ми потребуємо не тільки в часі війни, ми її потребуємо кожного разу, коли стикаємося з випробуваннями по життю загалом, адже випробування є невід’ємною частиною людського життя.

Про те, як плекати стійкість у педагогів, говорили практичні психологи закладів загальної середньої освіти, психологи центрів професійного розвитку під час онлайн-семінару «Розвиток психологічної стійкості в учасників освітнього процесу: резилієнтні вчителі», проведеного 23 березня 2023 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

У рамках семінару Ірина МАРУХИНА, завідувач центру, ознайомила учасників з моделлю «Колесо резилієнтності» (за О.Романчуком). Модель складається з 5 компонентів, два з яких (Цінності. Ефективні дії) було опрацьовано під час зустрічі. Ці компоненти є досить помічними у переживанні людиною наслідків травмівних подій.

Лариса КОНДРАТЕНКО, методист центру, ознайомила учасників з SMART-методикою, яка є важливою при постановці та досягненні цілей. 

Спілкуючись у групах, присутні мали змогу обговорити роль цінностей в їхньому житті, визначити дії, які допомагали їм утілити цінності, ознайомилися з алгоритмом вирішення проблем, попрактикувалися у постановці цілей.

На наступній зустрічі учасники обговорять інші компоненти резилієнтності: корисне мислення, регуляція енергій та емоцій, стосунки.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO