24 ЛЮТОГО: ТРАГІЧНА РІЧНИЦЯ З ТРИВАЛОЮ ПЕРЕДІСТОРІЄЮ

mainСпланована заздалегідь збройна агресія Росії проти України розпочалася в  лютому 2014 року військовою операцію збройних сил Російської Федерації із захоплення частини території України – Кримського півострова. Здійснивши тимчасову окупацію Автономної Республіки Крим і м. Севастополь, Росія перейшла до наступного етапу – війни на українському Донбасі.

Розпочавши збройну агресію проти України, Росія порушила фундаментальні норми й принципи міжнародного права, низку двосторонніх і багатосторонніх договорів та угод.

Із листопада 2021 року Російська Федерація активно накопичувала війська на кордоні з Україною як зі свого боку, так і з боку Білорусі, запевняючи при цьому у відсутності будь-яких намірів атакувати Україну.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, яке назвала «спеціальною операцією». З першого дня вторгнення Російська Федерація масово здійснює воєнні злочини проти людства.

Для більшості громадян України напад Росії став шоком. Проте, російсько-українське протистояння має глибоке історичне коріння. Історія стосунків українського та російського народів – це літопис воєн, визвольних повстань українців і послідовної політики русифікації та асиміляції нашого народу.

Настав час усвідомити, що Росія – це постійний виклик Україні, на який слід безперервно знаходити адекватну відповідь, формуючи українську національну ідентичність, як рівнозначну фактору національної безпеки. 

Українці пережили неймовірно складний рік, але 2023-й залишає багато приводів для оптимізму.

Рік російського вторгнення вже показав певні тенденції, які пророкують майбутню Перемогу України. Це – військова підготовка; стійкість українського народу, його незламність, не зважаючи на обстріли, відключення електроенергії; солідарність міжнародного співтовариства з Україною.

Сьогодні Україна прагне до повного звільнення всіх окупованих територій, відновлення суверенітету та територіальної цілісності в міжнародно-визнаних кордонах, включно з окупованими в 2014 році частинами Донецької та Луганської областей, Автономною Республікою Крим та м. Севастополь.

Росія має сплатити компенсації за завдані Україні масові руйнування. Військові злочинці повинні понести відповідальність. Росія мусить бути позбавлена спроможностей до збройної агресії в майбутньому.

Україна має отримати чіткі та дієві міжнародно-правові гарантії безпеки.

Віримо, що після Перемоги, Україна, пройшовши шляхом реформ, приєднається, у якості повноправного члена, до європейських та євроатлантичних інституцій.

Віримо в наш народ, віримо Збройним Силам України!

Слава Україні!

Героям Слава!

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO