Підтримуюче спілкування як умова збереження психосоматичного здоров’я особистості

golovnaВійна спричиняє тривалу стресову ситуацію,  і в цій ситуації для зниження  стресового порогу і підвищення мотивації до конструктивного спілкування і повноцінного життя важливим є підтримуюче спілкування. Регулярна практика такого спілкування дозволяє швидко відновлювати емоційний баланс, легко справлятися із ситуацією, будувати довірливі та щирі стосунки з оточенням.

Обговоренню особливостей побудови між учасниками освітнього процесу стосунків, заснованих на емпатії, ненасильницькому спілкуванні, було присвячено онлайн-семінар, проведений навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 7 лютого 2023 року. Його учасниками стали практичні психологи закладів фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти, інституційного догляду та виховання дітей  (усього 45 осіб).

Під час онлайн-зустрічі методистом центру Анною РАСТРОСТА розкрито особливості підтримуючої комунікації між здобувачами освіти, між дітьми та дорослими, окреслено переваги ненасильницького спілкування в освітньому середовищі, у тому числі в умовах дистанційного навчання.  

На жаль, дистанційне навчання призводить до порушень контактів між учнями. Діти можуть почувати себе ізольовано, при цьому все більше занурюватися у віртуальний світ, який може нести певну небезпеку, порушувати особисті кордони та соціальні зв’язки.  Досвідом роботи щодо формування в підлітків медіаграмотності як основи ненасильницького онлайн-спілкування в умовах війни, розвитку навичок безпечного спілкування в мережі поділилася Надія РАДЧУК, практичний психолог ДПТНЗ «Роменське вище професійне училище».

Учасникам зустрічі було наголошено на важливості цієї роботи в діяльності спеціалістів психологічної служби з огляду на відзначення 7 лютого   Міжнародного Дня безпечного Інтернету, реалізації обласної акції «Дистанційний тимбілдінг».

Під час зустрічі учасники практично опрацювали  механізми формування ненасильницького, підтримуючого спілкування в освітньому середовищі.


Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO