Про важливість міжнародного дослідження PISA

golovnaВідколи Україна отримала базу даних із результатами міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018 (першого циклу PISA, учасником якого стала наша країна), аналітики Українського центру оцінювання якості освіти працюють над виявленням і висвітленням для широкого загалу значущих даних, що були зібрані в ході цього дослідження.

Окрім національного та міжнародного звітів, у яких було представлено найважливіші дані й висновки за підсумками циклу PISA 2018 року, фахівці української команди PISA додатково проаналізували значні обсяги даних і узагальнили отримані висновки в тематичних мінізвітах «PISA-2018: Україна в центрі уваги». Завдяки цим матеріалам, які з’являлися на сайті PISA. Ukraine впродовж 2020-2021 років, було докладно висвітлено багато важливих тем: від питань матеріальних і нематеріальних ресурсів у вітчизняних закладах освіти – до питань цифрової грамотності 15-річних підлітків чи їхніх уявлень про глобальний світ.

Однак, висвітленими до сьогодні в мінізвітах питаннями не вичерпано потенціал даних PISA: масив цих даних практично безмежний і містить безліч цікавої й практично важливої інформації, яка може допомогти освітянському загалу й усім зацікавленим особам детально побачити нашу шкільну освіту та її якість  і, завдяки цьому, мати змогу доцільно спрямувати зусилля як на подолання негативних явищ у системі вітчизняної шкільної освіти, так і на посилення позитивних тенденцій. Саме тому команда PISA в Україні продовжує дослідницький пошук і пропонує до уваги читачів низку нових публікацій, заснованих на даних, отриманих за підсумками PISA-2018.

У нових числах мінізвітів «PISA-2018: Україна в центрі уваги» читачі й читачки, зокрема, дізнаються про те, як пропуски та запізнення впливають на результати учнівства, наскільки ефективними є методики навчання в закладах освіти, хто такі «стійкі» учні та учениці, які категорії 15-річних підлітків найчастіше стають жертвами булінгу в закладах освіти та інше.

Із першим із-поміж нових чисел мінізвітів можна ознайомитися за посиланням: http://pisa.testportal.gov.ua/wp-content/uploads/2023/01/PISA-2018_UKRinFocus_-21_2023.pdf. Пригадати зміст випусків минулих років можна, переглянувши коротке резюме досліджень або ознайомитися із публікаціями на сайті PISA.

Восени 2022 року, попри всі труднощі та завдяки стійкості українського учнівства й учительства, а також всебічній підтримці міжнародних партнерів, Україна успішно провела основний етап PISA-2022.

Незабаром команда PISA в Україні отримає базу даних цього циклу дослідження та розпочне роботу над її аналізом для підготовки національного звіту. Оприлюднення міжнародного та національного звітів, за результатами PISA-2022, заплановано на грудень 2023 року. Це означає, що невдовзі Україна отримає нові об’єктивні дані, які, зокрема, розкажуть про те, що знають і вміють українські 15-річні підлітки в галузі читання, математики, природничих наук та креативного мислення, а також як змінилася ситуація за чотири роки, від часу проведення PISA-2018, зокрема й під впливом пандемії Сovid-19.

Таким чином, Україна матиме ще більше якісних даних про нашу освіту, що, безперечно, стануть у нагоді управлінцям, науковцям, учителям-практикам, а також учням та ученицям і їхнім батькам.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO