22 СІЧНЯ – ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

golovna2Щороку, 22 січня у день проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, Україна відзначає – День Соборності. Офіційно в Україні свято встановлено Указом Президента України від 13.11.2014 № 871/2014 «Про День Соборності України».

Уперше відзначення Дня Соборності відбулося – 22 січня 1939 року в Карпатській Україні у м. Хуст. У цей день закарпатці нагадали про волю українців, висловлену на з’їзді Всенародних зборів у м. Хусті 21 січня 1919 року, – у про приєднання Закарпаття до Української Народної Республіки. Це була не просто маніфестація, а найбільша за 20 років перебування краю у складі Чехословаччини, демонстрація українців, у якій взяли участь понад 30 тис.осіб.

У 71-у річницю Акта злуки (22 січня 1990 року) в Україні відбулася одна з найбільших у Центральній і Східній Європі масових акцій – «живий ланцюг», як символ єдності східних і західних земель України та знак ушанування подій Української революції. Більше мільйона людей, узявшись за руки, створили безперервний ланцюг від Києва до Львова. Акція стала одним зі свідчень того, що українці подолали страх перед комуністичним режимом і готові протистояти політиці комуністичної партії. 33 роки тому ця подія стала провісником падіння СРСР і відновлення незалежної України.

З метою об’єднання суспільства навколо ідеї єдності держави, виховання у молодого покоління патріотизму та гордості за героїчне минуле та сьогодення Українського народу до дня проголошення в 1919 році Акта злуки УНР і ЗУНР, Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти рекомендує провести  у закладах загальної середньої освіти заходи, з тематикою яких можна ознайомитися у рубриці «Вчимося в умовах воєнного стану» (підрубрика «Поради методистів навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку»).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO