Основні правила мінної безпеки

golovnaВісім років збройного конфлікту і майже одинадцять місяців повномасштабної війни перетворили Україну на одну з найбільш замінованих країн світу. Російські окупаційні війська залишають по собі десятки тисяч смертоносних «нагадувань» про це.

Земля приховує безліч небезпечних знахідок, наштовхнутися на які можна в найнесподіваніших місцях. Їх активація відбувається від найменшого зовнішнього впливу: удар, тертя, струс, нагрівання.

Проте, знання заходів безпеки допоможе уникнути загрози і врятувати життя. Адже, основною причиною нещасних випадків є грубе порушення елементарних правил безпеки: спроби взяти в руки, пересунути або розібрати предмет, вдарити по ньому, кинути у відкритий вогонь або у воду.

Пам`ятаймо,  що найімовірнішими місцями для мінування є:

а) вузькі ділянки доріг;

б) узбіччя доріг та ґрунтові дороги;

в) території навколо будь-яких перешкод;

г) канави, території навколо будинків та приміщень, які зручно використовувати як сховище;

д) райони покинутого спорядження, провіанту;

е) зруйновані шляхи, стежки та залізничні колії;

є) суспільно важливі місця збору цивільного населення.

Головне, під час виявлення невідомого пристрою – зупинитись, не чіпати руками, не піднімати, позначити небезпечне місце підручними матеріалами і повідомити екстрені служби за номерами телефонів: 101, 102, 103.

Інформацію, щодо ознак мінної небезпеки розміщено на офіційному сайті комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти у рубриці «Вчимося в умовах воєнного стану» (підрубрика «Поради методистів навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку»).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO