ВІДКРИТО СУМСЬКИЙ ОСВІТНІЙ ХАБ

golovnaТенденції розвитку сучасної освіти вимагають створення інноваційного освітнього простору, що сприяє навчанню впродовж життя, інтеграції формальної та неформальної освіти, урізноманітненню форм i методів освітнього процесу, розвитку ініціативності й соціальної активності, вихованню духовності й загальнолюдських цінностей, популяризації здорового способу життя, національно-патріотичного виховання внутрішньо переміщених осіб, обдарованих учнів, здобувачів освіти. Таким освітнім простором європейського зразка, метою якого є якісне навчання здобувачів освіти в умовах воєнного стану, створення безпечного освітнього середовища та умов для соціальної згуртованості учасників освітнього процесу Сумщини, є Сумський освітній хаб (SUMY Ed HUB).

За ініціативи Сумської обласної державної адміністрації, підтримки голови Сумської ОДА Дмитра ЖИВИЦЬКОГО та сприяння Департаменту освіти і науки 16 січня 2023 року відбулося офіційне відкриття Сумського освітнього хабу на базі Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

З вітальним словом до присутніх звернулася Вікторія ГРОБОВА, директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, доктор юридичних наук, професор, наголосивши на необхідності та доцільності освітнього хабу як інноваційного простору для здобуття освіти та необхідних ключових навичок. За сприяння Фонду освітніх ініціатив Вікторією ГРОБОВОЮ було передано Сумському освітньому хабу комплект обладнання для створення і зберігання якісного освітнього контенту, а також успішного проведення занять за відсутності світла.

Заступник голови Сумської ОДА Олена БОЙКО відзначила, що у 2023 році освітні хаби будуть створені на базі багатьох закладів освіти з метою допомогти дітям внутрішньо переміщених осіб отримувати знання у повному обсязі, отримати психологічну й емоційну підтримку, набути цікавий досвід та вчитися інноваційно. Пріоритетними галузями діяльності хабу є освіта, наука й наукові дослідження, національно-патріотичне виховання молоді, популяризація здорового способу життя, створення безпечного освітнього середовища.

Т.в.о. ректора КЗ СОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент Сергій ГРИЦАЙ актуалізував необхідність створення на Сумщині освітнього хабу, у якому є можливість отримати психологічну підтримку, підвищити інформаційну та медіаграмотність, поглиблено вивчати предмети природничо-математичного напряму, взяти участь у різноманітних освітніх проєктах та науково-практичних заходах (тренінгах, майстер-класах, воркшопах тощо).

Координатор хабу, старший викладач кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту Вікторія ПЕРЛИК ознайомила присутніх із Положенням про Сумський освітній хаб, яке розкриває структуру та форми роботи хабу, а також представила графік занять та консультацій. Вікторія ПЕРЛИК наголосила на основних видах діяльності хабу, серед яких варто виділити такі: організація та проведення освітніх, дослідницьких, просвітницьких, соціальних, мистецьких заходів; надання допомоги учасникам освітнього процесу та окремим категоріям педагогічних працівників з питань підготовки до Національного мультипредметного тесту; використання здоров’язбережувальних технологій в освітньому процесі; упровадження STEM-освіти; навчання цифрової грамотності; надання методичного супроводу; забезпечення психологічної підтримки; сприяння реалізації учнівських ініціатив.

Начальник відділу освіти Хотінської селищної ради Андрій ІВАНЧЕНКО звернув увагу присутніх на необхідність створення додаткових освітніх просторів для дітей із прикордонних громад, які навчаються за дистанційною формою, проте на базі Сумського освітнього хабу зможуть здобути якісну освіту в очному форматі.

Людмила ГУЧЕНКО, директор Хотінського ліцею Хотінської селищної ради Сумського району Сумської області, відзначила новий підхід до навчання на базі Сумського освітнього хабу, а також націленість на співпрацю вчителів, батьків, адміністрації закладів загальної середньої освіти, КЗ СОІППО у продукуванні якісно нового освітнього простору.

На відкритті хабу були присутні здобувачі освіти, їх батьки та вчителі закладів освіти Хотінської територіальної громади.

Після офіційної частини відбулися навчальні заняття та консультації згідно з розкладом для учнів 5-х класів.

На сайті КЗ СОІППО на бічній панелі розміщений розділ «Освітній хаб (SUMY Ed HUB)» (http://www.soippo.edu.ua/index.php), який містить ефективний та корисний освітній контент, що стане в нагоді усім учасникам освітнього процесу.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO